19.3.2018 klo 13:09
Uutinen

Mikroyrittäjät koolle Ouluun – kokemuksia vientikokeiluista

Mikroyrittäjyyden pohjoinen työpaja järjestetään Oulussa 19.-20.4.2018 teemalla Muuttuva yrittäjyys – kasvua ja kansainvälistymistä.

Osallistujia on tulossa Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Savon ja Lapin alueelta. Tapahtumaan odotetaan osallistuvan yli 100 yritystä ja niitä palvelevia organisaatiota.

Tapahtumakokonaisuus on tarkoitettu kaikille mikroyrityksille ja elinkeinonharjoittajille sekä niille palveluita tarjoaville sidosryhmille ja tutkijoille, jotka ovat kiinnostuneita kasvusta, kansainvälisistä markkinoista tai yhteistyömahdollisuuksista muiden osallistujayritysten kanssa.

Torstaina 19.4. on luvassa mikroyrityksiä ja yrityskehittäjiä ”törmäyttävä” matchmaking-iltapäivä.

”Oulun yliopiston uusi Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTRE yhteistyöverkostoineen tuottaa näyttöön perustuvaa osaamista mikroyritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistämiseksi ja yrittämisen esteiden purkamiseksi. Tapahtumassa jaetaan kokemuksia kasvu- ja vientikokeiluverkostostamme, jossa uusi mikroyrittäjien sukupolvi murtaa ennakkoluuloja kasvun ja viennin mahdollisuuksista”, kertoo tutkimusjohtaja Matti Muhos Oulun yliopistolta.

Matchmaking-iltapäivä yhdistää mikroyritykset kahdenkeskisten tapaamisten kautta toisiinsa sekä antaa mahdollisuuden keskustella ja tavata palveluntarjoajia, rahoittajia sekä yritysneuvojia. Tapahtumaan voivat osallistua myös yritysten toimintaa tukevat yksityiset ja julkiset organisaatiot sekä yritystoimintaa suunnittelevat. Torstai-ilta jatkuu verkostoitumisillallisella ”Suomen Leijonan luola 2018” Kim Väisäsen johdolla.

Perjantaina 20.4. toteutetaan tulevaisuusteemalla toiminnallinen työpaja, jossa käytäntö ja tutkimus kohtaavat. Tulevaisuustyöpajassa kuullaan tulevaisuuden tutkija Tuomas Kuhmosen näkökulmaa mikroyrittäjyyteen sekä kiinnostavia yritystarinoita yrityksiltä, jotka tekevät asioita ennakoivasti ja toisin: Lovi Oy, AM Bonus Oy, Kopio-Raksa Oy sekä Valokuvaamo Studio Salama. Tapahtumassa on tarjolla myös tietoa muun muassa yritysten rahoitusmahdollisuuksista, vakuutusasioista, yrittäjäyhdistysten toiminnasta ja hankkeiden tarjoamista palveluista.

Tapahtuman toteuttaa Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin Mikroyrittäjyyden tutkimusryhmä MicroENTRE ja Kerttu Saalasti säätiö. Toteuttamisessa ovat mukana Mikroyritysten kasvualusta -, OK#Kasvuverkosto -, Pohjois-Savon MikroGrow –hankkeet, jotka saavat EAKR-rahoitusta Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Savon liittojen kautta.

Osallistuminen matchmaking-tilaisuuteen on MicroENTRE-verkostoon kuuluville yrityksille maksuton. Kaikki osallistujat saavat 10 prosentin alennuksen osallistuessaan kaikkiin tapahtumapaketin osioihin.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen tapahtumaan: https://sites.ffmatch.fi/microentrematch/

Riitta Forsten-Astikainen, projektitutkija MicroENTRE, Oulun yliopiston Kerttu Saalasti instituutti, p. 046 9220 913, riitta.forsten-astikainen@oulu.fiwww.microentre.fi

Arja Packalén, projektipäällikkö, OK#Kasvuverkosto-hanke, Oulunkaaren kuntayhtymä, p. 050 5664 179, arja.packalen@oulunkaari.com