19.4.2020 klo 07:32
Uutinen

Miljoona putelia vuodessa

Pulloja ja purkkeja tarvitaan esimerkiksi elintarvikkeiden jatkojalostukseen. Puhtaus on puoli ruokaa ja pakkaus on siinä ratkaiseva osa. Pakkaus voi myös ratkaista hunajan, mehun tai viinin ostopäätöksen.

Puteli Oy on toimittanut lasipakkauksia jo 25 vuoden ajan. Syksyllä 2017 yritys vaihtoi omistajaa, ruoriin astui Josekin yritysneuvonnan johdosta tuttu liperiläinen Risto Ravattinen.

– Olin jo miettinyt yrittäjyyttä, ja tiesin heti, että jos vain yksityiskohdista sovitaan, niin tässä se on.

Eikä vielä yhtenäkään päivänä ole kaduttanut, enemmänkin hymyilyttänyt. Kilpailu on kovaa ja töitä pitää tehdä, mutta vastapainona on se paljon puhuttu yrittämisen vapaus.

Kahden ja puolen vuoden aikana yrityksen toiminnot on läpeensä digitalisoitu. Asiakkaalle se näkyy verkkosivuilla ja -kaupassa, yrittäjä puolestaan tietää tilanteensa sähköisten taloushallinnon ja varastonhallinnan ansiosta.

Asiakkaat ovat ympäri Suomea. Logistiikka ja asiakkaiden ongelmanratkaisu ovat yrityksen keskeisiä menestystekijöitä, mikä fyysikoksi ja matemaatikoksi kouluttautuneelle sopii vallan hyvin.

– Nappikauppaahan tämä on kansainvälisiin toimijoihin verraten, tuumaa Ravattinen.

Putelin liikevaihto oli viime vuonna noin puoli miljoonaa, mikä saavutettiin noin miljoonalla pakkauksella. Yritys työllistää yrittäjän lisäksi yhden osa-aikaisen. Lasipakkausten lisäksi yritys toimittaa myös muovisia, kuten Rääkkylän Pakkaukselta pienempiäkin eriä.

Teksti ja kuva: Riitta Mikkonen