8.10.2018 klo 16:04
Uutinen

Mitä eroa on Microsoftin Yammerilla ja Teamsilla? Asiantuntija vastaa

Käytätkö Microsoftin palveluita yrityksen sisäiseen viestintään? Kysyimme asiantuntijalta, mitä eroa suosituilla viestintäpalveluilla on.

Microsoftin Yammer ja Teams ovat käytössä useissa yrityksissä sisäisessä viestinnässä, mutta mitä eroja palveluilla on? Kysyimme vastausta Microsoftin asiantuntijalta.

– Microsoft Teams on ottanut paikkansa päivittäisen tietotyön ytimessä. Teams kokoaa yhteen oman tiimisi henkilöt, keskustelut ja dokumentit, sekä syötteet ulkopuolisista järjestelmistä ja tietolähteistä. Käyttäjä voi saada keskustelujen lisäksi herätteen ulkopuolisesta järjestelmästä ja useimmiten reagoida siihen Teamsin sisällä ilman, että tarvitsee siirtyä toiseen ohjelmistoon. Käytännössä Teams on siis oman tiimin tietotyön keskus. Tarvittaessa asian voi osoittaa suoraan nimetylle henkilölle.

Monia käyttäjiä saattaa hämätä se, että myös Microsoft Yammer on tarkoitettu yrityksen sisäiseen viestintään ja yhteydenpitoon. Miten se siis eroaa Teamsista?

– Yammer on suunniteltu tilanteisiin, joissa tulee tarve viestiä tiimin saavutuksista koko organisaatiolle, kehua kollegaa tai jakaa koko organisaatiota yleisesti kiinnostavia asioita. Yammeria voi hyödyntää myös silloin, kun halutaan kysyä laajemmalta yleisöltä apua tai vinkkejä, löytää asiantuntijan tai pyytää koko työyhteisön apuun ideointiin.

Vastaajana Microsoft 365 -tuotepäällikkö Harri Mikkanen, Microsoft Western Europe HQ

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi