6.2.2018 klo 13:39
Uutinen

Muistatko tämän kohustartupin? 12 miljoonan rahoitus käytettiin – Jongla yrityssaneeraukseen

Pikaviestipalvelua kehittäneen suomalaisen Jonglan tarinasta ei tullut odotettua menestystä. Nyt yritys on hakeutunut saneeraukseen.

”Suomalaiseksi sosiaalisen viestinnän innovaattoriksi” itseään kutsuva Jongla on hakeutunut yrityssaneeraukseen. Vuonna 2009 perustettu yritys oli aikanaan erityisen lupaava startup, koska tuolloin moni sosiaalisen median palvelu teki tuloaan ja noste oli kova.

Jongla pyrki erottumaan joukosta keskittymällä kehittyville markkinoille. Sovelluksen kehittämisessä panostettiin sen toimivuuteen myös hitaammilla mobiililaitteilla. Palvelu julkaistiin vuonna 2012.

Jonglan saamista pääomasijoituksista uutisoitiin muun muassa vuoden 2014 lopulla, jolloin yritys keräsi 3,4 miljoonan rahoituksen. Tuolloin rahoitusta kerättiin uusien markkinoiden avaamiseen. Kyseisellä kierroksella olivat mukana muun muassa Mikko Laakkonen, SH Capital Oy ja Ingman Finance.

Jongla on ollut yksi eniten pääomasijoituksia keränneistä suomalaisista startupeista. Yhteensä yritys on kerännyt 12 miljoonaa euroa sijoituksina ja pääomalainoina. Tulos on kuitenkin ollut raskaasti tappiollinen. Vuonna 2017 tappiota kertyi 2 miljoonaa euroa.

Kuva: Jongla

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi

Muita kiinnostavia aiheita