4.8.2020 klo 19:40
Uutinen

Myyjät tyytyväisinä kuukausimarkkinoiden paluuseen

Elokuun ensimmäisenä tiistaina Hämeenlinnan torilla paistoi aurinko ja väkeä oli liikkeellä runsain joukoin. Kuukausittaiset markkinat aloittivat syyskauden vilkkaalla kaupankäynnillä.

Katri Ahonen/ Hämeen Yrityssanomat

Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistyksen palvelupäällikkö Sari Hagemeier hymisee tyytyväisyyttä. Hämeenlinnan torilla kauppa käy vilkkaana, kun uusia kauppiaita on tullut paikalle pöytineen ja telttoineen.

– Tilanne on kevään jälkeen normalisoitunut. Torikahvila on tuonut elämää ja ihmiset uskaltavat lähteä liikkeelle, Hagemeier toteaa.

Kirsi Hammar on toiminut torimyyjänä 14 vuotta. Hämeenlinnan kuukausimarkkinat ovat tulleet hänelle tutuksi. Satoi tai paistoi, Hammarilta ei ole jäänyt yhdetkään markkinat väliin viimeisen viiden vuoden aikana.

– Tänään ihmisiä on mukavasti liikkeellä ja ilmat suosivat. Kauppa on käynyt hyvin, varsinkin tämän vuoden aiempiin kuukausiin verrattuna, Hammar kertoo.

Kirsi Hammar oli tyytyväinen markkinaväen määrään ja laatuun; kauppa kävi hyvässä säässä hyvin.

Outi Virtanen Sälinkäästä on saanut Hämeenlinnan torilta vakituisia asiakkaita. Outilla on takanaan 26 vuoden kokemus torimyyjänä. Hämeenlinnan kuukausimarkkinoilla hän on ollut myymässä muutaman vuoden ajan. Rajoitukset toivat myös Outille lyhyen pakkoloman torimyynnistä.

– Kesäkuussa toreilla riitti asiakkaita, vaikka muuten oli rauhallisempaa. Nyt kauppakin käy ja kortteja myydään vauhdilla, Outi Virtanen sanoo.

Outi Virtasen mielestä Hämeenlinnan torilla parasta ovat nimenomaan asiakkaat.

Skokbergin perunaa Lopelta on myyty Hämeenlinnan torilla yhteensä 55 vuotta. Viljelijä Mari Skogberg on toiminut viljelijänä ja torimyyjänä jo parin vuosikymmenen ajan. Sitä ennen hänen appiukkonsa myi kotitilan perunaa Hämeenlinnan torilla 35 vuotta.

Siiri (vas), Mari ja Leena Skogberg jatkavat vahvaa suvun perinnettä: tilan perunoita on myyty Torilla jo 55 vuoden ajan.

–Tämä vuosi on ollut hiljainen. Kylmän kevään takia viljely oli hidasta ja rajoitukset vaikuttivat. Tänään on ollut hyvä keli ja parasta Hämeenlinnan torilla on iloiset, ystävälliset asiakkaat, Mari Skogberg kiittää.