Yrittäjille suunnattu koeajotilaisuus
18.1.2023 klo 10:32
Uutinen

Nauru raikasi, kun yrittäjät pääsivät koeajamaan sähköautoja

Aurinko paistoi ja pieni pakkanen paukkui, kun joukko innokkaita päijäthämäläisiä yrittäjiä kokoontui 15. joulukuuta Hedin Automotive Lahden tiloihin odottamaan koeajotilaisuuden starttia. Paikalle saapui koeajokuskeja kauneusalan yrittäjästä ammattiautoilijaan ja autokorjaajasta viestintäalan ammattilaiseen, sujuva liikkuminen ja kunnon ajopelit kun ovat tärkeitä tekijöitä yrittämisen arjessa toimialasta riippumatta.

Kun koeajoon varatut autot, täyssähköiset Subaru Solterra, Skoda Enyaq ja Skoda Enyaq coupe RS sekä polttomoottorinen Skoda Kodiaq olivat saatu lähtövalmiiksi ja kuskit näyttäneet ajokorttinsa, jakauduimme pareittain autoihin. Mukaan hyppäsivät myös Hedin Automotiven ja Fennian edustajat. Reitiksi oli valittu kuvankaunis Vesijärven ympäriajo, pysähdyspaikkoina Paimela, Vääksy, Lahdenpohja ja viimeisenä Messilä.

Ensimmäiselle pysähdyspaikalle saapui perille kolme autoa, kun yksi ajopareista ajoi ohi vaihtopysäkin. Pysähdyspaikalla alkoi sadella heti hyväntahtoista kuittailua muun muassa ajovauhdeista ja kartanlukutaidottomuudesta. Kun parit olivat vaihtaneet autoa ja kuskit vaihtaneet paikkoja, matka jatkui kohti toista pysähdyspaikkaa, Vääksyssä sijaitsevaa Majakkapaviljonkia, jossa tapahtumakumppanina mukana ollut Fennia tarjosi osallistujille lounaat. Lounaalla nauru raikui ja kuittailu sen kun vain yltyi iloisessa porukassa.

Kun mahat olivat täynnä ja ”pakolliset” edustuskuvat otettu, matkaa jatkettiin jälleen uusin autoin. Lumi pöllysi upeassa talvisäässä, kun kuskit kurvasivat mäkistä ja kiemurtelevaa tietä kohti kolmatta pysähdyspaikkaa, Lahdenpohjaa ja auton vaihtojen jälkeen kohti neljättä ja samalla viimeistä vaihtopaikkaa. Viimeisessä vaihtopaikassa kuskit saivat valita omat suosikkiautonsa, joilla ajaa maaliin Hedin Automotiven pihaan.

Reilu kolmetuntinen koeajotilaisuus vierähti nopeasti ja osallistujilta tuli toiveita, että vastaavanlaisia tilaisuuksia järjestettäisiin lisää.

Lämmin kiitos koeajotilaisuuden järjestämisestä Hedin Automotiven Lahden henkilökunnalle, Fennialle lounaan tarjoamisesta ja kaikille mukana olleille yrittäjille.