Neste K kauppiaat
Neste K Kivistönmäen kauppiaat Lumia ja Ville Hjelt
30.5.2023 klo 09:25
Uutinen

Neste K Kivistönmäen jäsenyrittäjät Ville ja Lumia Hjelt: ”Verkostoituminen sekä yhteistyö muiden yrittäjien kanssa on erittäin tärkeää”

Lahdenkatua Mukkulaan ja Holmaan päin ajettaessa silmään iskee Neste K:n jättimäinen tikkari ja eteenkin ruuhkaisina aikoina huoltoaseman kylkeä koristava pitkä autojono, jossa nälkäiset odottavat omaa vuoroaan Burger Kingin autokaistalla. Neste K Kivistönmäellä ja K-autopesu Hennalassa pari vuotta K-kauppiaina toimineita Ville ja Lumia Hjeltiä on yrittäjyys ja nimenomaan itselleen työskentely aina kiehtonut.

– On hienoa nähdä oman työn jälki ja olla mukana kehittämässä liiketoimintaa. On myös ylpeydenaihe, että pystymme tarjoamaan työpaikan tällä hetkellä noin 20 työntekijälle. Huoltoasemat ovat olleet aina lähellä sydäntä, kertoo Ville Hjelt.

– Ensimmäinen huoltoasemalla oleva työpaikka oli juuri Neste K Kivistönmäellä. Hyvin pian huoltoasemalla työskentelyn jälkeen alkoi tulla fiilis, että oma huoltoasema tai ruokakauppa olisi se juttu, jota haluaa tehdä ”isona”. Kesko tarjoaa monipuolisen ja mahtavan K-kauppiasvalmennuksen, jonka suoritin vuonna 2020. Keskolla on myös laaja tukiverkosto, josta saa apua joka tilanteeseen. Voimmekin sanoa ylpeästi olevamme Neste K-kauppiaita, jatkaa Ville Hjelt.

Yrittäjäpariskunnalla on monipuolista osaamista taustalla, mikä on helpottanut huoltamoyrittäjinä toimimista. Lumia Hjelt on koulutukseltaan sosionomi ja ennen Kivistönmäellä aloittamista hän oli äitiyslomalla vaatetusalan esimiestehtävistä. Ville Hjelt on koulutukseltaan urheiluhieroja, mutta jo opiskellessa ala ei tuntunut omalta ja näitä töitä hän ei ole juuri tehnyt. Työkokemusta on kertynyt kuitenkin eri huoltoasemilla, ruokakaupassa, rengasasentajana, Postissa, leivänpakkaajana, muuttomiehenä, kiinteistönhoitajana, roudarina sekä tehtaan linjastolla työskentelystä.

– Parasta yrittäjyydessä on ollut vapaus, itselle työskentely, mutta myös vastuu sekä tyytyväinen henkilökunta. Henkilökunta on yrityksen moottori, kun henkilökunta voi hyvin ja on motivoitunut niin silloin myös yritys voi hyvin. Pyrimme luomaan ja kehittämään sellaisen työpaikan, jossa on hyvä olla ja jokainen voi olla oma itsensä, sanoo Lumia Hjelt.

– Haastavinta on ollut lapsiperhearjen sekä yrittäjän roolin tasapainon löytyminen, jatkaa pariskunta.

Tulevaisuuden näkymät näyttävät kauppiaiden mukaan erittäin positiivisilta. He uskovat haasteellisen maailmantilanteen olevan jo takanapäin ja suunnan olevan ylöspäin entistä lujemmin. 

– Tavoitteenamme on kehittää Neste K Kivistönmäkeä entistä kokonaisvaltaisemmaksi sekä löytää uusia haasteita jatkuvasti. Itse olen käyttänyt mottoa: kehitys loppuu tyytyväisyyteen, kertoo Ville Hjelt.

Yrittäjät liittyivät yrittäjäjärjestön jäseniksi muutaman eri yrittäjän suositusten perusteella.

– Verkostoituminen sekä yhteistyö muiden yrittäjien kanssa on erittäin tärkeää, kertoo pariskunta.

Neste K Kivistönmäen K-kauppiaat tarjoavat Yrittäjien jäsenille voimassa olevaa jäsenkorttia näyttämällä -10 % alennuksen kahvilan ja ravintolan tuotteista (etu ei koske Burger Kingin tuotteita) sekä autopesusta Neste K Kivistönmäellä.