5.6.2020 klo 16:25
Uutinen

Niklas Nukari tarjoutuu ilmaiseksi töihin eri yrityksiin tänä kesänä – ”Haluan ymmärtää, mikä motivoi”

Autolle.comin perustaja Niklas Nukari haluaa päästä kesätöihin ja oppimaan suorittavan työn tekemisestä sekä motivaatiosta.

Vaihtoautokauppa Autolle.comin perustaja Niklas Nukari kirjoitti perjantaina iltapäivällä Facebookin suljettuun Yrittäjät-ryhmään viestin, jossa hän tarjoutuu kesän aikana viikoksi tai pariksi muutamaan eri yritykseen töihin. Toiveena olisi ihan tavallinen duunarityö, kuten siivooja, kassa, lomittaja, hevostallin hoitaja tai karting-radan avustaja. Palkkaakaan ei tarvitsisi maksaa.

– Jos työ on kovin kaukana Kotkasta, majoitus ladosta tai teltta pihalla riittää, Nukari kirjoittaa.

Soitimme Nukarille ja kysyimme, mistä päivityksessä on oikein kyse.

– Juttelimme yrittäjäkollegoiden kanssa siitä, miten ihminen motivoituu ja kokee onnistumista työssään. Asia jäi vaivaamaan ja totesin, etten saa vastausta ennen kuin mene itse kokeilemaan, Nukari vastaa.

Päätös syntyi, kun oma työ tietokonetta tuijottaen ei ottanut edetäkseen.

Nukari saisi kesätyössään kokemusta, joka on hänelle hyödyllistä oppia omaan työhön.

– Minulle on merkityksellistä ymmärtää, miten ihminen motivoituu, käyttäytyy, valikoi ja ostaa. Neljä viikkoa on tärkeää aikaa oppia tätä omankin yritystoiminnan kannalta.

Suorittavaa työtä kehitystyön sijaan

Päivityksen oltua julkinen 52 minuuttia, Nukari oli jo ehtinyt saamaan noin kymmenen tarjousta. Hän valitsee työpaikkansa kuitenkin vasta ensi viikon lopulla.

– Kaikkiin en ole ehtinyt vielä perehtyä. Tarjotuissa töissä on ollut mukana muun muassa It-projektin kehittämistä. Haen kuitenkin erityyppistä työtä, sillä kehitystyötä, markkinointia ja myyntiä teen omassa yrityksessänikin, Nukari kertoo.

Yksi tarjous onkin kiinnostava: Rännien asentamista.

Nukari esittelee itsensä Facebook-päivityksessään 27-vuotiaana, jokseenkin kokeneena omalla alallaan. Todellisuudessa Nukarin oma vuonna 2016 perustettu yritys on huikea kasvutarina, ja yritys on ollut autokaupan digitalisoimisen etujoukoissa. Vuoden 2019 liikevaihto oli 38,4 miljoonaa euroa.

– En sano, ettenkö auta, jos on jotain muutakin, missä voin olla avuksi, mutta nyt haen duunaritason tehtäviä, Nukari sanoo.

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi