Konkurssien määrä on kasvussa.
Konkurssien määrä on kasvussa etenkin rakennusalalla. Kuva: Getty Images
4.4.2023 klo 15:17
Uutinen

Nyt rytisee rakennusalalla – ”Kolmessa kuukaudessa konkurssiin asetettu yli 150 rakennusliikettä”

Konkurssien määrä kääntyi jyrkkään kasvuun alkuvuonna.

Suomen Asiakastiedon tuore tilasto kertoo, että maaliskuun loppuun mennessä kaikkiaan 676 yritystä on asetettu konkurssiin. Määrä on korkein viidentoista vuoden tarkastelujaksolla ja peräti 30 prosenttia suurempi kuin viime vuonna. Asiakastieto on seurannut konkurssikehitystä tarkasti vuodesta 2020 lähtien.

– Hiukan yllättäen mitään piikkiä ei tullut korona-aikana, mutta valitettavasti nyt pandemian mentyä ohi suomalaisten yritysten vaikeudet näyttävät eskaloituvan. Puskurit on monessa yrityksessä käytetty, eikä hintojen nousuun ja kysynnän laskuun enää ole pystytty vastaamaan. Tämä kaataa nyt kohtuullisen suuriakin yrityksiä, tuoteomistaja Jaakko Nors Asiakastiedosta kertoo.

Tilastojen mukaan pahimmassa kurimuksessa on rakennusala.

– Konkurssiaalto hyökyy nyt rakennusalalla ja aivan erityisesti talon rakentamisen toimialalla. Kolmessa kuukaudessa konkurssiin on asetettu yli 150 rakennusliikettä, joista kolmannes rakensi taloja. Mukana on useita pitkään toimineita rakennusliikkeitä, joilla on parhaimmillaan ollut useiden kymmenien miljoonien eurojen liikevaihto ja kymmeniä työntekijöitä.

Konkurssiin on alkuvuoden aikana asetettu yli 80 kaupan alan yritystä ja noin 60 ravintolaa.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus