24.7.2018 klo 10:54
Uutinen

Odotatko Samsungin uutta kynäpuhelinta? Hinta kipuaa kaikkien aikojen ennätykseen

Samsung tuo Galaxy Note9:sta Suomeen myös huippuversion, jonka hinta nousee yli 1200 euroon.

Samsungin uusin huippupuhelin näkee päivänvalon elokuun 9. päivänä, kun se esitellään New Yorkissa järjerstettävässä lanseeraustilaisuudessa.

Kyseessä on Galaxy Note9, jonka mallisarja tunnetaan puhelimen mukana tulevasta stylus-kynästä. Kyseessä on yksi ainoita puhelinmalleja, jotka sopivat esimerkiksi vapaaseen luonnosteluun ja piirtämiseen.

Mobiili kertoo sivuillaan, että Samsung on tuomassa puhelimestaan Eurooppaan 512 gigatavun tallennusmuistilla varustetun huippumallin.

Huippua on myös laitteen hinta, joka on arvioiden mukaan noin 1250 euroa. Tämä versio tulee vahvistamattomien tietojen mukaan myyntiin vain mustana ja sinisenä.

Perusmallikaan ei ole sanan varsinaisessa merkityksessä edullinen, sillä sen saa itselleen noin 1050 eurolla. Samsung on tosin lisännyt perusversionkin tallennusmuistin määrää 128 gigatavuun.

Samsungin huippupuhelimesta on vuotanuty julkisuuteen runsaasti tietoja jo ennen laitteen julkaisua. Näytön koko on kasvanut hieman edellisestä mallista ja on nyt 6,38 tuumaa. Sormenjälkilukija on siirretty puhelimen takana sijaitsevan kameran alapuolelle. Kamerasta löytyy optinen zoom. Käyttäjiä miellyttänee se, että puhelimen akku on kasvanut 4000 milliampeerituntiin.

S Pen -kynä on varustettu ensimmäistä kertaa bluetooth-yhteydellä. Näin ollen kynän voi yhdistää älypuhelimeen myös matkan päästä. Kynää voidaan tällöin käyttää muun muassa kameran etälaukaisimena ja musiikin toiston hallitsemiseen.

Kuva: Valmistaja (Kuvassa on malliston edeltäjä Samsung Galaxy Note8)

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi