10.11.2017 klo 08:02
Uutinen

Otso tuli tutustumaan toimittajan työhön

Opintojenohjaajan vinkistä Tet-tori oli ahkerassa käytössä Kaurialan ysiluokkalaisilla. Moni löysikin harjoittelupaikan torin kautta. Näin myös Otso Vuolinko, joka vietti kaksi viikkoa Hämeen Yrittäjien toimistolla.

Otso Vuolinko löysi tet-harjoittelupaikan Tet-torin kautta, kuten moni luokkakaverikin. Hänen mukaansa Tet-toria ei voinut ohittaa, niin usein opintojen ohjaaja Tet-toria heille mainosti. Hämeen Yrittäjiin hän päätyi, kun kuvauksessa luvattiin tutustumista toimittajan työhön.

– Toimittajan työ on varmasti mielenkiintoinen ammatti, jos saa valita aiheet joista kirjoittaa. Itseäni ei kiinnostaisi kirjoittaa pörssikursseista, hän miettii.

Otso kirjoitti harjoittelunsa aikana mielipidekirjoituksen kuulokkeiden käytön yleistymisestä, sekä haastatteli kahta tet-harjoittelijaa Hämeensaaren Citymarketissa. Lisäksi hän kirjoitti toisen mielipidekirjoituksen mobiilipelien suosion laantumisesta.

Hän toimitti myös Hämeen Yrityssanomien Tuokioita taipaleelle -palstan tekstin kahteen lehteen. Palstalla julkaistaan katkelmia Hämeen Yrityssanomien 30 vuotta sitten ilmestyneestä numerosta.

Otso harrastaa telinevoimistelua kerran viikossa. Aikaa kuluu myös pelien parissa. Yhdeksäsluokkalaisena Otsolla on vuodenvaihteen jälkeen edessä yhteishaku, jossa hän aikoo hakeutua johonkin Tavastian lukioista. Eniten kiinnostaisi tiedelinja.

– Fysiikka, kemia ja biologia kiinnostavat eniten. Matematiikka ei niin paljon, ehkä geometria mutta ei muuten, hän kertoo.

toimitus@hameenyrityssanomat.fi, SM