Kuva: Tarmo Valmela / PhotoDance Valmela
16.10.2023 klo 11:47
Uutinen

Päijät-Hämeen Vuoden nuori yrittäjä 2023-palkinnon saajia ovat Antti ja Anni Toukola, Toukolan Vihannestila

Päijät-Hämeen Vuoden nuori yrittäjä 2023-palkinnon saajiksi on valittu Antti ja Anni Toukola, Toukolan Vihannestila. Jo vuodesta 1782 lähtien maanviljelyä harjoittaneella tilalla aloitettiin vihannesten viljely 1980-luvulla. Puhdasta lähiruokaa Asikkalasta tuottavan tilan nykyinen isäntä, Antti Toukola, on tilan yhdeksäs maanviljelijä. Päijät-Hämeen Yrittäjät julkisti valinnan perjantaina 13.10.2023 Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa Sibeliustalossa.

-Tilalla tehtiin sukupolvenvaihdos vuonna 2019. Saimme Annin kanssa jatkaaksemme terveen maatilayrityksen, jolla oli jo vahva brändi, uskolliset asiakkaat ja edellisen sukupolven tuki. Meidän oli hyvä alkaa kehittämään tilaa oman näköiseksi, sanoo yrittäjä Antti Toukola.

Toukolan Vihannestilan tuotteita ovat varastoporkkana, keltasipuli, punasipuli ja punajuurikas. Tila viljelee, korjaa sadon, varastoi, kauppakunnostaa, pakkaa omiin pakkauksiin ja kuljettaa tuotteet itse elokuusta pitkälle kevääseen. Tuotteita myydään Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson kauppoihin, isoista hypermarketeista pieniin kauppoihin. Myös lähialueen lähiruokaa arvostavat ravintolat ovat tilan asiakkaita.

-Haluamme, että vihannekset eivät kuormita luontoa enempää kuin on tarpeen. Ympäristön lisäksi koemme tärkeäksi pitää huolta myös työntekijöistämme, toteaa Antti Toukola.

-Toukolan Vihannestila on hieno esimerkki elinvoimaisesta ja pitkäikäisestä maanviljelystilasta, joka on vuosisatojen ajan tuottanut puhdasta kotimaista ruokaa. Koemme Päijät-Hämeen Yrittäjissä tärkeänä palkita yrittäjät, jotka omalla intohimollaan vastaavat puhtaan kotimaisen ruoan tuotannosta ja huoltovarmuuden ylläpitämisestä tällaisena aikana, sanoo Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Heta Vihervirta-Vuontelo.

Suomen Yrittäjät ja Yksityisyrittäjäin Säätiö järjestävät vuosittain Nuori yrittäjä -kilpailun, joka on maamme arvostetuin nuorille suunnattu yrittäjäkilpailu. Palkinto on niin alue- kuin valtakunnan tason kilpailussa vertaisarvostukseen perustuva, yrittäjiltä yrittäjille annettava tunnustus. Voittajan valinnassa huomioidaan erityiset ansiot toimialaan, innovatiivisuuteen tai yrittäjäasenteeseen liittyen. Päijät-Hämeen Yrittäjien hallitus valitsee maakunnallisen voittajan yleisön ja paikallisyhdistysten ehdotuksista. Maakunnallisen Vuoden nuoren yrittäjän lisäksi Päijät-Hämeen Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa saivat palkintonsa myös Maakunnallinen Vuoden yksinyrittäjä ja Maakunnallinen Vuoden yrittäjä.

Katso Antti ja Anni Toukolan esittelyvideo tästä

Lisätietoja:

Antti Toukola, yrittäjä, Toukolan Vihannestila, p. 040 705 9489
Juha Tähkänen puheenjohtaja, Päijät-Hämeen Yrittäjät, puh. 0400 938151
Heta Vihervirta-Vuontelo, toimitusjohtaja, Päijät-Hämeen Yrittäjät, puh. 0400 854 995