15.10.2021 klo 16:23
Uutinen

Päijät-Hämeen Yrittäjät ja Koulutuskeskus Salpaus tiivistävät yhteistyötään alueen elinvoimaisuuden kehittämiseksi

Päijät-Hämeen Yrittäjät ja Koulutuskeskus Salpaus ovat tehneet pitkään yhteistyötä alueen elinvoimaisuuden kehittämiseksi. Organisaatiot tiivistävät yhteistyötään molemmin puoliseksi kumppanuudeksi, jonka avulla voidaan vastata alueen työelämän ja yritysten tarpeisiin esimerkiksi kehittämällä koulutuksia sekä varmistamalla osaajien ja työvoiman saatavuutta Päijät-Hämeessä.

–  Jaamme Päijät-Hämeen yrittäjien kanssa yhteisen tavoitteen huolehtia osaavan työvoiman saatavuudesta ja yrittäjien tukemisesta jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Kumppanuus syventää yhteistyötämme alueen ja yritysten elinvoimaisuuden vahvistamiseksi entisestään, sanoo opetusalajohtaja Henna Erkamo.

–  On hienoa, että yhteistyömme syventyi kumppanuudeksi. Oppilaitosyhteistyö on täällä Päijät-Hämeessä todella tärkeää. Kumppaneina varmistamme yhdessä yritysten osaamisen ja hyvinvoinnin edistämistä ja koulutusten kehittämistä yritysten tarpeisiin entistäkin tiiviimmässä yhteistyössä, iloitsee Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Heta Vihervirta-Vuontelo.

Päijät-Hämeen Yrittäjät ja Salpaus ovat jo aiemmin suunnitelleet yhdessä erilaisia tapahtumia ja koulutuksia Päijät-Hämeen yritysten ja yrittäjien tarpeisiin.

–   Esimerkiksi maanrakennuksen alalla havaittiin osaajapulaa ja puheenjohtajamme Juha Tähkänen käynnisti keskustelut täydennyskoulutuksen järjestämisestä, joka on tällä hetkellä valmisteilla. Toisena esimerkkinä koronapandemian alkaessa lähdimme heti yhdessä suunnittelemaan yrittäjille suunnattua Tästä noustaan vielä -koulutusta, jonka tavoitteena oli varmistaa yritysten valmiutta vastata muuttuneeseen tilanteeseen, kuvailee Vihervirta-Vuontelo.