3.12.2021 klo 08:58
Uutinen

Päijät-Hämeen yritysystävällisin teko 2021 -palkinto Asikkalalle

Asikkalan kunta on saanut Päijät-Hämeen yritysystävällisin teko 2021 -palkinnon. Päijät-Hämeen yritysystävällisin teko -kilpailussa kunnat saivat ilmoittaa oman tekonsa, jolla halusivat osallistua kilpaan. Toista kertaa järjestettyyn kisaan osallistui kuusi päijäthämäläistä kuntaa.

Kilpailun avulla halutaan nostaa esiin Päijät-Hämeen kuntien yritysystävällisiä tekoja ja auttaa kuntia tunnistamaan yrittäjien arjen kannalta oleellisia toimintamalleja ja mahdollisia kehityskohteita. –Kunta, joka päätöksenteossaan ja toimissaan huomioi yritysvaikutukset, on houkutteleva sijoittumispaikka yrityksille. Yritystoiminnan edellytysten kehittäminen on kunnalta pitkäjänteistä, sinnikkyyttä vaativaa työtä, jolla synnytettään sitä kipeästi tarvittua veto- ja pitovoimaa alueelle. Haluamme tällä vuosittaisella kilpailulla kannustaa ja tukea kuntia tässä työssä, toteaa Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Heta Vihervirta-Vuontelo.

Kilpailun valitsijaraati päätti valita voittajateoksi Asikkalan kunnan tekemän Pulkkilanharjun matkailullisen kehittämisprojektin. Raati totesi, että Asikkalan kunta on tehnyt mittavasti työtä kyseisen kehityshankkeen kohdalla, ja teko sopii malliksi muillekin kunnille kaavoitusprosessin yritysmyönteisestä, yritystoimintaa edistävästä vauhdittamisesta. Teko on loistavaa, ajankohtaista reagointia kotimaan matkailuun ja kansallispuistovillitykseen ja hyvä esimerkki yhteistyöstä haasteen ratkaisemiseksi. Raati jäi odottavalle kannalle sen suhteen, miten paljon kunta tekee vastaavaa jatkossa ja miten vaikutukset silloin mahdollisesti laajenevat useampiinkin yrityksiin.

Asikkalan kunnalle luovutettiin kunniakirja teosta keskiviikkona 1.12.2021 Päijät-Hämeen Yrittäjien syyskokouksen yhteydessä Päijät-Hämeen Yrittäjien toimistolla Lahdessa.

Vuonna 2020 ensimmäistä kertaa järjestetty Päijät-Hämeen yritysystävällisin teko -kilpailu on osa Päijät-Hämeen Yrittäjien seudullista vaikuttamistyötä yrittäjyyden puolesta.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Heta Vihervirta-Vuontelo, Päijät-Hämeen Yrittäjät, p. 0400 854 995
kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka, Asikkala, p. 044 7780210
kehittämispäällikkö Isa Maunula, Asikkala, p. 044 7780211

Kuvassa vasemmalta: Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Heta Vihervirta-Vuontelo, Maakuntajohtaja Niina Pautola-Mol, Asikkalan kunnan johtaja Rinna Ikola-Norrbacka ja Päijät-Hämeen Yrittäjien puheenjohtaja Juha Tähkänen