19.12.2017 klo 15:37
Uutinen

Pakettipalveluihin kaivattua hintakilpailua: ”Alensimme juuri hintoja 15 Euroopan maahan”

Lari Pihlajapuro pähkäili reilut kaksi vuotta sitten, miten suomalainen verkkokauppa voi harjoittaa liiketoimintaansa, kun lähettämisen kustannukset ovat lähes tuplat kilpailijamaihin verrattuna. Hän lähti ratkomaan tätä pähkinää.

Lari Pihlajapuron yritys, Shipit Oy Ab, on tehostanut pakettipalveluiden kustannuksia asiakkaillensa.

Posti on ilmoittanut nostavansa kirjelähetysten ja pakettipalveluiden hintoja vuodenvaihteessa. Moni yrittäjä miettiikin, mistä hän jatkossa pakettipalvelunsa ostaa.

– Meillä yritykset maksavat pelkästään tehdyistä lähetyksistä, meillä ei ole kuukausimaksuja. Kun yritys rekisteröityy sivuillemme, se näkee yrityshinnat. Hintamme saattavat olla jopa puolet edullisempia Saksaan lähetettäessä verrattuna nykyisiin vaihtoehtoihin, Shipit Oy Ab:n toimitusjohtaja-osakas Lari Pihlajapuro kertoo.

Pihlajapuro asuu Ahvenanmaalla ja yritys on rekisteröity sinne. Sijaintiin ei liity veroetuja, vaan asiakkaiden on maksettava paikalliset verot normaalisti.

Koko palveluiden kirjo

Palvelu lanseerattiin kesäkuussa 2016, ja liiketoiminta käynnistyi syksyllä 2016. Asiakkaat ovat sekä kuluttajia että yrityksiä, volyymeissa mitattuna yritysasiakkaat ovat isompi ryhmä.

– Jos yritys on ottanut Shipit:in liitännäisen verkkokauppaansa, niin asiakkaalle tarjotaan siellä Shipit:in kautta toimitustapoja.

Shipit Oy:llä on sopimukset muun muassa Postin, Matkahuollon, DB Schenkerin, Kuriireiden, Postnordin, GLS:n kanssa. Yritys kuljettaa myös Postin paketteja. Shipit:in asiakkaat saavat monen kuljetusyhtiön palvelut yhdellä rekisteröitymisellä.

– Tarjoamme koko lähetysketjun asiakkaillemme pikakirjeestä rahti- ja lavalähetyksiin asti. Asiakas voi tilata lähetyksen mistä päin maailmaan tahansa, Pihlajapuro kertoo laajasta palveluvalikoimasta.

Pakettipalveluihin kaivattua hintakilpailua

Palvelu sisältää kaikki kotimaan ja ulkomaan lähetykset sekä kansainväliset palautukset.

– Yritysten hinnat ovat yksityisiä ihmisiä kilpailukykyisemmät. Vuodenvaihteessa saattaa tulla hintamuutoksia, koska kuljetusyritykset ovat nostamassa hintojaan.

Mikä mielestäsi selittää Suomen postipakettien lähettämisen korkeita hintoja? Saksasta voi lähettää paketin Suomeen paljon halvemmalla kuin täältä sinne.

– Jos kulkee vähän paketteja, lähetyksille tulee isot hallinnolliset kustannukset. Pystymme tarjoamaan kilpailukykyisemmät hinnat, sillä olemme painaneet hallintokuluja alas. Meillä on tällä hetkellä ollut 1500 asiakasta verkkopalvelussa.

Kotimaisia vaihtoehtoja tullut lisää

Viime vuosina pakettipalveluihin sekä verkkokauppojen pakettien välityspalveluihin on tullut lisää kilpailua. Muita kotimaisia pakettipalveluita tarjoavia yrityksiä ovat esimerkiksi Pakettikauppa ja NettiVarasto. Pakettikauppa on perustettu alkuvuodesta 2016. Checkout Finlandin ja Paytrailin perustajat ovat myös mukana vastaavissa palveluissa, joita tarjotaan pelkästään verkkokaupoille.

Pihlajapuron mukaan he kehittävät palveluaan koko ajan ja optimoivat tilausprosessia helpommaksi. Shipit Oy:n kautta paketin voi lähettää myös mobiilisti.

– Olemme juuri alentaneet hintoja 15 Euroopan maahan. Tarjoamme myös tuontipaketit.

– Lisäsimme palveluumme lompakkovaihtoehdon. Jos asiakas tallettaa lompakkoon saldoa, sitten meillä ei lähde kuluja ja pystymme hiomaan hintoja paremmiksi.

Yritys pyörii tällä hetkellä kolmen partnerin voimin, mutta rekrytointi käynnistyy pian.

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta (at) yrittajat.fi