28.3.2018 klo 14:28
Uutinen

Pelialan uusi keskittymä aloittaa Maria 01 -yhteisössä – Avoin haku käynnistyi

Startup-keskittymä Maria 01 laajenee kesäkuun alussa, kun pelialan Helsinki Games Factory aloittaa toimintansa entisen Marian sairaalan tiloissa Helsingissä.

Kesän alussa avautuva Games Factory on pelialan yhteisöllinen tila, joka palvelee pelikentän toimijoita kokonaisuudessaan. Keskus toimii myös pelialan tapahtuma- ja showroom-tilana.

– Olemme suomalaisen peliteollisuuden lähetystö- ja showroom-tila globaaleilla areenoilla, Games Factoryn toimitusjohtaja José Jácome kertoo.

Peliteollisuus on Suomen kulttuuriviennin suurin teollisuuden ala. Games Factoryn tehtävänä on edustaa, edistää ja vahvistaa suomalaista peliteollisuutta pitäen sisällään kaikentyyppiset pelit.

Paikka tehdä yhteistyötä, jakaa tietoa ja osaamista

Suomen noin 250 pelialan yrityksestä 42 prosenttia sijoittuu Helsingin seudulle.

Games Factoryn tarkoituksena on kehittää pelialaa, peliyritysten kasvua, uusien alan yritysten syntyä sekä kaupungin maailmanlaajuista tunnettuutta ja houkuttelevuutta alan huippuosaajien keskuudessa.

– Games Factoryn avaintehtävä on lisätä toimialan yhtenäisyyttä uudenlaisen kansallisen yhteisön kautta. Täällä pelinkehittäjät ja muut toimialan toimijat voivat tehdä yhteistyötä, jakaa tietoa ja valmiuksia.

Keskuksen yli 2 000 neliön tiloihin mahtuu 200 pelialan ammattilaista ja 15–20 alan yritystä, joita haetaan parhaillaan avoimella haulla.

Helsingin kaupunki on myöntänyt innovaatiorahastostaan Helsinki Games Factorylle rahoitusta tälle vuodelle.

Maria 01 on Pohjoismaiden suurimpia startup-keskittymiä. Vuoden 2017 lopulla Helsingin kaupunki ilmoitti aikeista laajentaa Marian kampusaluetta, minkä myötä Maria 01 voi laajentaa ja saa käyttöönsä 4-6 kertaa nykyistä isommat tilat.

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta (at) yrittajat.fi