3.8.2017 klo 12:05
Uutinen

Peter Vesterbacka ennustaa: Vuonna 2022 avaruuteen pääsee mannertenvälisen lennon hinnalla

Cohu Experience Space Nation -avaruussovellus käynnistyy toden teolla ensi vuoden alusta. Sijoittajana mukana oleva Peter Vesterbacka uskoo, että jo viiden vuoden päässä avaruslento on tavallisten tallaajien ulottuvilla.

Perheenisä on tiukan valinnan edessä. Matkustaisiko ensi syksynä Thaimaahan vai lähtisikö käymään avaruudessa?

Vuonna 2022 avaruusmatkailu on mahdollista muillakin kuin miljardööreillä, uskoo Cohu Experienceen sijoittanut Peter Vesterbacka.

– Keskiluokallakin on mahdollisuus käydä avaruudessa. Reissun hinta tulee olemaan samalla tasolla mannertenvälisen ykkösluokan lennon kanssa, hän visioi.

Cohu Experiencen älypuhelinsovellus on nimeltään Space Nation. App Storessa tarjolla olevan sovelluksen tarkoituksena on kouluttaa tavallisista ihmisistä astroneutteja ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Sovelluksessa suoritetaan erilaisia tietopohjaisia harjoituksia, jotka pisteytetään. Eniten pisteitä saaneet lähetetään boot campille, jossa he tapaavat toisensa elävässä elämässä. Tästä joukosta kymmenen pääsee jatkoon ja lopulta paras lennätetään avaruuteen.

Viiden vuoden päästä avaruusala on Vesterbackan mukaan valtava bisnes. Hän korostaa Suomen roolia.

– Meillä on jo tällä hetkellä kaksi satelliittifirmaa, joissa osaaminen on Euroopan kärkeä. Pitää muistaa, että avaruusbisneskin on softabisnestä. Satelliittialalla on tällä hetkellä samantyyppistä kasvua kuin mitä olemme nähneet internetin tai sosiaalisen median palveluiden kohdalla.

Entinen Angry Birds -mies kannustaa suomalaisyrityksiä mukaan avaruusbisnekseen.

– Kannattaisi ainakin selvittää, mitä mahdollisuuksia se tarjoaa. Euroopan avaruushallinto ESAkin on tunnustanut suomalaisen avaruusosaamisen ja on kartoittamassa startupien osaamista.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi