21.5.2018 klo 14:15
Uutinen

Pikkuyrittäjien kova kolmikko palkittiin – Lahjoittivat 20 pinnaa tuloksesta hyväntekeväisyyteen

Vuoden paras pikkuyritys palkittiin viikonloppuna Linnanmäen huvipuistossa järjestetyssä Pikkuyrittäjät-kilpailun finaalissa.

Vuoden pikkuyrityksen palkinnon sai Space Smoothie Noormarkun yhtenäiskoulusta Satakunnasta. Space Smoothie on kolmen tytön pikkuyritys. Pikkuyrittäjät ovat Anni Kanerva, Neea Setälä ja Mi Stenfors. SpaceSmoothie on ollut ahkera ja oma-aloitteinen, he ovat usein olleet askeleen edellä opettajan neuvoja ja ohjeita, Pikkuyrittäjät kertoo tiedotteessaan.

– Tytöt tekivät huolelliset laskelmat etukäteen, hankkivat sponsorin oma-aloitteisesti, ja päättivät lahjoittaa osan voitostaan hyväntekeväisyyteen.

He lahjoittivat tuloksestaan 20 prosentin siivun hyväntekeväisyyteen. Tällä rahalla he haluavat tukea kiusaamisenvastaista työtä.

– Näimme Linnanmäellä upean huipennuksen. Pikkuyritykset olivat valmistautuneet erittäin hyvin omiin esityksiinsä ja olivat valmistelleet myös näyttävät PowerPoint-esitykset. Kannustus oli kovaa, kun koulukaverit Turusta, Porista ja Espoosta saapuivat paikalle kannustuskylttien kanssa. Kulunut lukuvuosi oli todella onnistunut ja Pikkuyrittäjät-ohjelma on saatu juurrutettua erinomaisesti kouluihin ympäri Suomea, Pikkuyrittäjät ohjelman perustaja Mikko Nurminen kertoo.

Palkintoja sateli myös opettajille, kummeille ja kunnalle

Vuoden Pikkuyrittäjät -opettajina palkittiin Aino Tola, Aarnivalkean koulu/Espoo ja Eemi Rantamäki, Sammun koulu/Huittinen.

Vuoden Pikkuyrittäjät -kummeina palkittiin Veera Hahtala Tampereelta ja Oppo Nyrovaara Espoosta.

Vuoden Pikkuyrittäjät -kunnaksi nousi Kirkkonummi.

Vuoden Pikkuyritys valittiin Linnanmäellä Pikkuyrittäjien luolassa. Kolme loppukilpailuun valittua Pikkuyritystä pitchasi ideansa lavalla tuomaristolle Leijonanluola -tyyliin. Tuomaristossa istuivat Nina Nordlund (Lapset ja raha -blogi), Joakim Karske (brändi- ja designjohtaja, OP) ja Korumies Arvi (nuori yrittäjä).

Maksuttomassa Pikkuyrittäjät-ohjelmassa alakoululaiset perustavat oikealla rahalla toimivan yrityksen yhdeksän viikon ajaksi. Lasta kannustetaan ja innostetaan olemaan rohkea ja kokeilemaan uutta. Hän tunnistaa omat vahvuutensa, hyödyntää tietonsa ja uskaltaa yrittää.

Nuori Yrittäjyys ry:n Pikkuyrittäjät-ohjelmassa on ollut mukana jo liki 25 000 lasta ympäri Suomea.

toimitus (at) yrittajat.fi