23.10.2019 klo 12:47
Uutinen

Pk-yrityksiä koulutetaan listautumaan pörssiin 

Suomen Yrittäjien kasvuyrittäjäverkoston järjestämä 365 päivässä pörssiin -valmennusohjelma jatkuu. Haku ohjelmaan on käynnissä.

Ohjelmassa valmennetaan muun muassa hallitustyön, sijoittajaviestinnän, yritysten arvonmääritysten ja rahoitusratkaisujen maailmaan.

Vuonna 2019 ohjelma järjestettiin ensimmäistä kertaa, ja siihen osallistui 34 yrittäjää ja yritystä eri puolilta Suomea. Valmennusohjelman tavoitteena on nostaa yrittäjävetoisten yritysten listautumisvalmiuksia kohti First North -markkinapaikkaa tai päälistaa.

– Saimme ohjelmasta hyvää palautetta yrittäjiltä, mikä kannustaa jatkamaan. Valmennus on avannut monelle yrittäjälle uuden näkökulman ja kasvattanut motivaatiota oman yrityksen listalle viemiseen, verkostopäällikkö Aicha Manai Suomen Yrittäjistä sanoo.

– Pörssiin meno ei ole mahdoton tai kaukainen haave, vaan siitä voi tehdä totta. Yrittäjyydellä on monet kasvot ja me haluamme olla mukana rakentamassa erilaisia vaihtoehtoja.

Haku koulutukseen käynnissä

Ohjelma toteutetaan Suomen Yrittäjien kasvuyrittäjäverkoston johdolla ja läheisessä yhteistyössä alan keskeisten toimijoiden kanssa. Hakuaikaa koulutukseen on 15.11. saakka. Itse ohjelma alkaa tammikuussa 2020. Ohjelmaan valittaessa etusija on Suomen Yrittäjien jäsenyrityksillä.

365 päivässä pörssiin -ohjelman sisällön tuotantoon osallistuvat Yrittäjien yhteistyökumppaneina Nasdaq First North Growth Market Helsinki sekä keskeiset analyysi- ja finanssialan toimijat.

– Kun tämän paketin omaksuu, yrittäjä tietää, kuinka halutessaan viedä oma yritys listalle. Olenkin erittäin ilahtunut siitä, kuinka vahvasti alan keskeiset toimijat ovat halunneet tuoda osaamisensa valmennusohjelman käyttöön, listayhtiö Investors Housen toimitusjohtaja ja kasvuyrittäjäverkoston puheenjohtaja Petri Roininen sanoo.