27.10.2023 klo 10:59
Uutinen

Pohjois-Karjalan elinvoimalupaus allekirjoitettiin

Pohjois-Karjalassa maakunnallisessa kunnallisjohdon seminaarissa ns. Meijän Kujossa toimijat lähtivät yhdessä sopien panostamaan maakunnan elinvoimaan ja tunnettuuteen. Yhteisillä tavoitteilla ja aktiivisella seurannalla toimijat haluavat konkreettisesti parantaa yritysten toimintaedellytyksiä, mikä vahvistaa kuntien elinvoimaisuutta. Painopistealueiden toteutumista seurataan jokavuotisten tapaamisten yhteydessä.

Keväällä 2023 Pohjois-Karjalan sijoitus Yrittäjien Elinvoimabarometrissa oli vasta sijalla 13. Kuntabarometrissa sijoitus on myös kyykännyt ollen keväällä 2022 sijalla 10.

  • Keväällä julkaistussa elinvoimabarometrissa ilmeni, että peräti 60 % vastaajista kokee, että maakunnan toimijoiden kesken ei ole riittävää keskustelua Pohjois-Karjalan elinvoimasta. Joten meidän oli nyt aika olla aloitteellisia ja saada keskustelua aikaan tai tehdä siitä ainakin näkyvämpää, kertoo Pohjois-Kajalan Yrittäjien toimitusjohtaja Merja Blomberg

Hallitusohjelman mukaisesti valtion aluehallinnon muodostavat jatkossa elinvoimakeskukset.

  • Itä-Suomeen muodostettavan elinvoimakeskuksen toimialue tulee kattamaan useamman maakunnan, joten Pohjois-Karjalan elinvoimasta huolehtiminen edellyttää entistä tiiviimpää yhteistyötä niin sisäisesti kuin naapurimaakuntien suuntaan, katsoo Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen ylijohtaja Ari Niiranen.

Yhteistoiminta on ollut erittäin aktiivista allekirjoittajakumppaneiden kanssa.

  • Yritys- ja yrittäjämyönteinen ilmapiiri on välillä kuitenkin kokenut säröjä. Sitä voidaan tietoisesti kehittää. Erityisen tärkeänä on nähtävä yhteinen yrityslähtöinen edunvalvonta, jossa maakunnan toimijat voivat tehdä vieläkin vaikuttavampaa yhteistyötä mm. saavutettavuuden osalta, korostaa Pohjois-Karjalan kauppakamarin toimitusjohtaja Antti Toivanen

Pohjois-Karjalan elinvoimalupauksen allekirjoittivat Itä-Suomen yliopisto, Karelia-ammattikorkeakoulu, MTK Pohjois-Karjala, Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Pohjois-Karjalan kauppakamari, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Pohjois-Karjalan Yrittäjät ja Riveria ovat solmineet elinvoimalupauksen tälle valtuustokaudelle. Lupauksella toimijat sitoutuvat yhdessä edistämään yrittäjämyönteistä ilmapiiriä.

Pohjois-Karjalan Yrittäjät

Lisätietoja:

Merja Blomberg, toimitusjohtaja, 050 367 5194