20.3.2020 klo 14:07
Uutinen

Pohjois-Karjalan pankkien ohjeita yrittäjille

Yrittäjä, ota ensimmäiseksi yhteyttä pankkiisi tai rahoittajaasi. Pankeilla on valmius sopia lyhennysvapaista ja maksuaikajoustoista.

Pankit osaavat ohjata sinua eteenpäin.

Toimi näin:

  1. Ole ajoissa yhteydessä omaan kotipankkiisi
  2. Mieti ennakkoon riittääkö jousto lainojen lyhennyksessä vai onko tarvetta myös pankin myöntämälle käyttöpääomalle kriisin ylipääsemiseksi
  3. Kuinka pystyt sopeuttamaan kulurakennetta vallitsevaa kassavirtaa vastaavaksi?

Alla kootusti eri pankkien ja rahoituslaitosten yrittäjille tarjoamat tukitoimet koronatilanteessa.

Nordea

Kolmen kuukauden lyhennysvapaa yrityslainoihin. Joustot koskevat myös yksinyrittäjiä. Mikroyrittäjillä voi tulla tarpeelliseksi myös henkilökohtainen lyhennysvapaa asuntolainaan, jota myönnetään kuusi kuukautta. Joustot koskevat kaikkia yrityksiä ja yrittäjiä, sekä päätoimisia että sivutoimisia.

OP Ryhmä

Kotitalouksille ja pk-yrityksille annetaan mahdollisuus lykätä luottojen maksuja, mikäli koronapandemia on vaikuttanut asiakkaiden luotonhoitokykyyn. Asuntoluottojen osalta mahdollisuus maksimissaan 12 kk lyhennysvapaaseen. Yritysten osalta maksuaikojen muutokset arvioidaan aina tapauskohtaisesti, hyödyntäen Finnveran tarjoamia takauksia. Maksuohjelman muutoksista ei peritä palkkioita.

Danske Bank

Arvioimme tapaukset yksilöllisesti ja keinovalikoimasta löytyy esimerkiksi helpotuksia maksuohjelmiin ja korotusta luottojen limiitteihin. Asioiden käsittely nopeutuu, kun yritys varautuu kuvaamaan, miten koronavirus on vaikuttanut yrityksen toimintaan, mihin toimiin yrityksessä on ryhdytty vaikutusten vähentämiseksi, esimerkiksi 6 kuukauden mittaisella kassavirtaennusteella.Parhaat keinot arvioidaan ja valitaan yritys- ja tapauskohtaisesti, joten olethan yhteydessä meihin aikaisessa vaiheessa.

Säästöpankkiryhmä

Koronan aiheuttamassa taloudellisesti heikentyneessä tilanteessa Säästöpankin asiakkaat voivat saada jopa kuusi kuukautta (6 kk) lyhennysvapaata.