25.5.2021 klo 15:13
Uutinen

Pohjois-Karjalassa 238 yrittäjää ehdolla kuntavaaleissa

Kuntavaaleissa riittää valittavaksi yrittäjiä, joista äänestää: lähes 6500 yrittäjää on valtakunnallisesti ehdolla eri puolueiden listoilta. Yrittäjiä on ehdolla melkein 500 enemmän kuin edellisissä kuntavaaleissa. Eniten yrittäjäehdokkaita on kokoomuksella.

– Hienoa, että yrittäjiä on ehdolla paljon. Yrittäjää kannattaa äänestää, koska vain yrittäjä todella ymmärtää ja tietää sen, mistä kunnan elinvoima syntyy ja kuinka suuri merkitys kunnan toiminnalla on sekä osaavan työvoiman saatavuuteen että yritysten mahdollisuuksiin menestyä toiminnassaan, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen sanoo.

Tämänhetkisen tiedon mukaan yrittäjäehdokkaita on Pohjois-Karjalassa 238. Edellisissä kuntavaaleissa yrittäjäehdokkaita oli lähes 265, eli laskua on hiukan.

Eniten yrittäjäehdokkaita on keskustalla (77) toiseksi eniten kokoomuksella (46) ja perussuomalaisilla (46).

Vihreillä on nyt 7 yrittäjäehdokasta, Sdp:llä 16, kristillisdemokraateilla 13, Liike Nyt:illä 16 ja Vasemmistoliitolla 8 ja muut puolueet 9. Ennakkoäänestys alkaa 26.5., ja varsinainen vaalipäivä on 13.6.2021.

Ehdokkaat voivat antaa yrittäjyyslupauksen

Yrittäjiä on paljon ehdokkaina, mutta vielä enemmän heitä on äänestäjinä.

Yrittäjäjärjestö tarjoaakin kaikille kuntavaaliehdokkaille mahdollisuuden kertoa yrittäjä-äänestäjille ja muille yrittäjyyttä tärkeänä pitäville äänestäjilleen omista ajatuksistaan antamalla yrittäjyyslupauksen, kertoo Pohjois-Karjalan Yrittäjien puheenjohtaja Perttu Kouvalainen.

Yrittäjyyslupaus on lupaus rakentaa yritysystävällisiä kuntia. Sen tekemällä ehdokas voi kertoa äänestäjille, että on valtuutettuna valmis tekemään töitä yritysten, yrittäjien ja työpaikkojen puolesta. Lupauksen voi tehdä osoitteessa www.yrittajyyslupaus.fi.

Lähilauantaina ehdokkaat voivat tutustua kotikulmiensa yrityksiin

Lauantaina 29.5. vietetään Lähilauantaita. Yrittäjäjärjestö muistuttaa kampanjalla, että ostoksilla voi vaikuttaa omaan lähiympäristöön.

– Kuntavaalikeväänä on hyvä havahtua miettimään omien kotikulmien palveluita: minkälaista olisi, jos ei olisi yrityksiä niitä tarjoamassa. Missä leikattaisiin hiukset, kuka korjaisi pyörän? toteaa Pohjois-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja Merja Blomberg.

Lähilauantai on myös kuntavaaliehdokkaille hyvä mahdollisuus perehtyä alueen yrityksiin. Osassa maata yrittäjiä voi ihan tavata, ja osassa koronatilanteen vuoksi voi olla turvallisempaa tutustua yrityksiin verkossa. Esim. Nurmeksen ja Valtimon Yrittäjät järjestävät Lähilauantaina oman tempauksen Porokylän torilla. Nurmeslaiset asukkaat pääsevät näin tutustumaan yrittäjiin ja yrityksiin.

Lisätietoja Lähilauantaista saa osoitteesta https://me.yrittajat.fi/lahilauantai.

Lisätietoja:

Yrittäjien kuntavaalisivut: https://www.yrittajat.fi/kuntavaalit-2021/