16.12.2021 klo 14:44
Uutinen

Pohjois-Karjalasta valittiin kahdeksan yrittäjää Suomen Yrittäjien valiokuntiin ja verkostojen johtoryhmiin kaudelle 2022-2023

Suomen Yrittäjien hallitus valitsi valiokuntiin, verkostojen johtoryhmiin ja työmarkkinavaltuuskuntaan uudet kokoonpanot 14.12.2021.  

Valiokuntiin ja verkostojen johtoryhmiin oli avoin haku Yrittäjien jäsenten keskuudessa. Valiokuntien ja verkostojen johtoryhmien toimikausi on kaksi kalenterivuotta, eli jäsenet valittiin kaudeksi 2022–2023. Työmarkkinavaltuuskunnasta vaihtuu vuosittain puolet jäsenistä.  

Suomen Yrittäjien valiokunnat ja verkostot  

Valiokunnissa vaikutetaan Suomen Yrittäjien linjauksiin ja tuoda esille ehdotuksia asioista, joita yrittäjäjärjestön pitäisi ottaa esille ja muuttaa. Valiokuntiin valitaan yrittäjiä, joilla on vahva oman alansa osaaminen jostakin näkökulmasta. Lisäksi valiokuntien käytössä ovat Suomen Yrittäjien omat asiantuntijat. Tavoitteena on parantaa pienten ja keskisuurten yritysten arkea. Kuhunkin valiokuntaan ja verkostojen johtoryhmään kuuluu kerrallaan enintään 12 henkilöä puheenjohtaja mukaan lukien.

Verkostojen johtoryhmissä pääsee puolestaan kehittämään järjestön tekemistä ja ideoimaan uutta sisältöä jäsenten tarpeisiin. Verkostot ovat oiva vaikuttamisen paikka sekä keino tuoda oman alan ja alueen näkemystä järjestön toimintaan. 

Työmarkkinavaltuuskunta on säännöissä määrätty valtuuskunta, jonka tehtävänä on seurata työehtosopimuspoliittista sekä työlainsäädännön kehitystä, osallistua ja vaikuttaa lainsäädännön ja muiden työmarkkinoihin vaikuttavien toimenpiteiden valmisteluun sekä valmistella keskusliiton hallitukselle työmarkkinapoliittisia kannanottoja, lausuntoja ja aloitteita. 

Pohjois-Karjalan Yrittäjien jäsenistä valiokuntiin valittiin seuraavat: 

  • Energia ja ilmastovaliokunta – Tuomo Turunen, Metsäpalvelut Turunen Oy, Joensuun Eno
  • Järjestövaliokunta – Jesse Kuronen, Kuronen Yhtiöt Oy, Polvijärvi
  • Kasvu ja kansainvälisyysvaliokunta – Pekka Nuutinen, Oilpoint Finland Oy, Joensuu
  • Osaamisen valiokunta – Jyrki Piiparinen, Asianajotoimisto Kontturi & Co Oy, Joensuu
  • Sosiaali- ja terveysvaliokunta – Hannu Urjanheimo, Kuntoutumis- ja päiväkeskus Ilona Oy, Ilomantsi
  • Verkostojen johtoryhmään valittiin
  • Maahan muuttaneiden yrittäjien verkoston johtoryhmä – Ali Giray, Arife Oy, Joensuu
  • Nuorten yrittäjien verkoston johtoryhmä – Anton Sutinen, Anton auttaa, Joensuu
  • Yksinyrittäjäverkoston johtoryhmä – Satu Hirvonen, Parturi-Kampaamo Toivetukka, Liperi