2.11.2018 klo 10:20
Uutinen

Prinssi Harry käyttää suomalaista älysormusta – ja siitä tuli hittituote

Suomalaisen Oura-älysormuksen näkyminen prinssi Harryn sormessa on tuonut kansainvälistä näkyvyyttä ja myyntipiikin yhtiön tuotteille. Liikevaihto noussee noin 1,5 miljoonasta eurosta 10 miljoonan luokkaan.

Oululaisen Oura Healthin älysormus ja mobiilisovellus mittaavat ja analysoivat käyttäjänsä unen laatua, kehon palautumista ja päivän aikaista aktiivisuutta. Yrittäjä-lehti kertoi Ouran syntytarinan numerossa 3/18. Voit lukea jutun täältä.

Yritys ja sormusten myynti on kasvanut vauhdilla jo muutenkin, mutta viimeistään Britannian prinssi Harry on tehnyt Ourasta todellisen hittituotteen. Harry vieraili vaimonsa, näyttelijä Meghan Marklen kanssa Australiassa lokakuun puolivälissä.

Maailman suuret mediat seurasivat tuoreen avioparin matkaa – ja huomio oli taattu, kun pari kertoi tuolla matkalla odottavansa perheenlisäystä.

Harryn musta sormus

Media kiinnostui myös prinssin sormessa näkyvästä mustasta sormuksesta. Australian-vierailun jälkeen juttuja älysormuksesta on ollut muun muassa Cosmopolitanissa, Ellessä, Daily Mailissa ja The Guardianissa.

Ouran perustajajäsen Petteri Lahtela kertoo Kauppalehdessä, että ei voi kommentoida prinssiin liittyviä asioita. Yleisellä tasolla hän kuitenkin toteaa, että Oura Health ei lähetä ilmaisia sormuksia VIP-henkilöille. Eli prinssi Harry on ilmeisesti itse tai joku hänen lähipiiristään on hankkinut sormuksen.

Prinssi Harryn ansiosta yhtiön nettisivujen kävijämäärä kymmenkertaistui.

Liikevaihto hurjassa kasvussa

Petteri Lahtela kertoo, että Oura Healthin liikevaihto ylittänee tänä vuonna 10 miljoonan rajan. Tilikauden 2017 liikevaihto Ouralla oli noin 1,6 miljoonaa euroa ja tilikauden tappio vajaat -2,1 miljoonaa euroa.

Kauppalehden mukaan osa uuden sormuksen ennakkotilaajista on joutunut odottamaan tuotetta 11 kuukautta. Toimitusten viivästyminen on johtunut titaanikuorten ja päällysteiden saatavuudesta. Ouralla on kahdeksan sormusmallia ja kahdeksan eri kokoa.

Yli puolet tilauksista USA:sta

Yhtiön tavoitteena on voimakas kansainvälinen kasvu etenkin Yhdysvalloissa, josta jo tällä hetkellä tulee noin 60 prosenttia uuden Oura-sormuksen tilauksista.

Viime kesänä yrittajat.fi:ssä kerrottiin, että Oura Healthin yksityisen rahoituksen määrä on noussut 12,5 miljoonaan euroon. Tuolloin viimeisimmällä rahoituskierroksella yritys sai mukaansa yhdysvaltalaisen Bold Capital Partnersin sekä Teollisuussijoituksen. Keskiviikon Kauppalehdessä kerrottiin, että muun muassa tietokoneistaan tunnetun Dell-yhtiön perustaja Michael Dell on tykästynyt Oura-sormukseensa niin, että on päättänyt sijoittaa yhtiöön.

Oura-älysormukset maksavat yhtiön nettisivujen mukaan 314–1049 euroa.

Lue juttu Ouran syntyhistoriasta täältä

Jari Lammassaari

jari.lammassaari(at)yrittajat.fi