21.4.2020 klo 16:02
Uutinen

Puuartisti Oy:stä maakunnan Vuoden nuori yrittäjä 2020

Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry on valinnut kontiolahtelaisen Puuartisti Oy:n Vuoden nuoreksi yrittäjäksi.

Pohjois-Karjalan Vuoden nuoreksi yrittäjäksi valittu Puuartisti Oy on vuonna 2014 perustettu puusepänliike, joka valmistaa uniikkeja massiivipuisia huonekaluja ja sisustuksia. Yrityksen tunnetuimpia asiakastöitä ovat Ähtärin eläinpuiston pandoille valmistetut puupallolelut sekä tällä hetkellä työn alla oleva sauna Supercellille myrskytuulen kaatamista kuusenjuurakoista.

Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja Merja Blomberg kertoo, että tänä vuonna valituksi tullut Puuartisti Oy toteuttaa innovatiivista ja vastuullista yritystoiminta. Se on tinkimättömällä laadulla ja uskaliailla visioilla jatkuvaa kehitystä hakeva yritys, jonka taustalla näky kunnioitus raaka-ainetta kohtaan.

Puuartisti kohottaa perinteisen käsityöläisyyden asemaa, ja on onnistunut laajentamaan rohkeasti toimintaansa. Arvostettavan ideologiansa ja näkyvyytensä myötä yritys on myös tuonut Pohjois-Karjalaa ja Kontiolahtea positiivisesti esille.

Yrityksen luova johtaja ja yrittäjä Miikka Kotilainen kertoo, että vaikka Puuartistissa on tehty asioita rohkealla tavalla ja otettu riskejä, kaikki ei ole kuitenkaan tullut ongelmitta.

– Vuonna 2018 liikevaihtomme miltei puolittui kasvun vaatiman tilojen laajentamisen vuoksi ja pientä tappiotakin tuli. Siitä kuitenkin noustiin, ja toiminta saatiin rullaamaan kasvuun entistä paremmin. Ja sitähän tämä yrittäjyys on – tunteiden ja tekemisen vuoristorataa, hän kuvailee.

Toinen Puuartisti Oy:n yrittäjistä, Joona Kotilainen, on äärimmäisen otettu palkinnosta ja tunnustuksesta.

– Tuntuu, että olemme uurastaneet sen eteen kovasti ­– ja nähtävästi saaneet jotain aikaankin, hän iloitsee.

Miikka Kotilainen kertoo luottavansa yrityksessä ainutkertaisuuteen ja tarinallisuuteen.

­– Aina on kokeiltava jotain uutta. Pyrimme siihen, että emme tekisi samaa toteutusta kahta kertaa. Tällä tavalla eteen tulee tosi paljon mielenkiintoisia haasteita ja töitä.

Kun Kotilainen etsii projekteihin raaka-aineita, hän kerää samalla talteen muistoja puiden elämän varrelta. Kun puu tarinoineen on tallessa, niistä työstetään uniikkeja piensarjoja.

– Meillä on tällä hetkellä varastossamme puumateriaalia esimerkiksi Ilosaaresta ja Linnunlahden lehtikuusimetsiköstä. Ilosaaren uniikki piensarja on tarkoitus tehdä ensimmäisenä valmiiksi. Siitä tarinasta saamme noin 20 kalustetta, hän kertoo.