31.10.2020 klo 18:58
Uutinen

Saariston Kaivonporaus Oy on vuoden 2020 yritys Varsinais-Suomessa

Saariston Kaivonporaus Oy on valittu Vuoden 2020 yritykseksi Varsinais-Suomessa. Valinnan teki Varsinais-Suomen Yrittäjien vaalivaliokunta Länsi-Turunmaan Yrittäjien ehdotuksesta. Ehdokkuuden perusteluihin kuului muun muassa, että yritys on tunnettu luotettavana, ajanmukaisena sekä kehittyvänä yrityksenä. Täten yritys toimii myös muille kunnan yrittäjille innostavana esimerkkinä.

Saariston Kaivonporaus kertoo tekevänsä ylpeänä töitä elinvoimaisen ympäristön puolesta. Sen lisäksi että yritys vaihtaa vanhoja lämpöjärjestelmiä maalämpöön omakotitaloissa, yhä suurempi osa resursseista kohdistuu kehittyneisiin energiaratkaisuihin kerrostaloihin ja isoihin kiinteistöihin. Tänä päivänä on itsestäänselvyys hyödyntää isoissa kokonaisuuksissa myös ilmanvaihtojärjestelmän poistoilman energiaa, ja Saariston Kaivonporaus osallistuu myös hankkeisiin, joissa muu hukkalämpö otetaan innovatiivisesti talteen. Tulevaisuudessa keskitytään varastoimaan porakaivoihin sekä lämpö- että kylmäenergiaa.

– Toimitusjohtaja Jimmy Kronberg on aktiivisesti ja pitkäaikaisesti mukana paikallisyhdistyksessä, sekä näkyvästi esillä Paraisten yrityskuvioissa. Hän toimii myös Suomen kaivonporausurakoitsijoiden (Poratek) puheenjohtajana. Hän on omistautunut yrityksen toimialaan ja oman yritykseensä sekä työntekijöiden hyvinvointiin, Länsi-Turunmaan Yrittäjien puheenjohtaja Tove Hagström perustelee.

Yrityksen perustajalla, Bertel Fjäderillä, oli katse tulevaisuudessa jo, kun hän hankki ensimmäisen poravaununsa 50 vuotta sitten. Hän ei antanut saariston vaikeiden olosuhteiden hidastaa työtään toimittaa vettä ihmisten arkeen. Hän suunnitteli ja rakennutti oman poravaunun ja sille tarkoitetun kuljetusaluksen. Tulevaisuuteen tähdättiin myös silloin, kun perheyritys siirtyi Bertelin sisarenpojan Peter Kronbergin omistukseen vuonna 1990. Peterin suunnitelmissa olivat maalämpöratkaisut.

Ensimmäinen maalämpöpaketti toimitettiin asiakkaalle porareikineen, letkuineen ja lämpöpumppuineen jo vuonna 1994. Tähän päivään mennessä yritys on asentanut jo yli 1400 maalämpöjärjestelmää ja on markkina-alueensa johtaja Varsinais-Suomessa. Peterin veljenpoika Jimmy Kronberg otti ohjat käsiinsä 2000-luvun alussa ja johtaa nykyään yritystä innovatiivisesti kohti tulevaisuutta. Tähän asti kaikki Jimmyn kolme lasta, jo neljännessä sukupolvessa, ovat olleet kesätöissä yrityksessä.

– Haluan kiittää Länsi-Turunmaan Yrittäjiä ehdokkuudesta ja Varsinais-Suomen Yrittäjiä tästä arvokkaasta palkinnosta, tämä on suuri kunnia, kertoo toimitusjohtaja Jimmy Kronberg.

– Olen erittäin ylpeä henkilökunnastani, joka tekee tästä kaikesta mahdollista. Työporukkamme koostuu mahtavista persoonista, jotka työskentelevät maan parhaalla ammattitaidolla. Suuri kiitos myös asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme, jotka ovat luottaneet palveluihimme vuosikymmenien ajan ja mahdollistaneet perheyrityksemme positiivisen kehityspolun, hän jatkaa.

Palkinnon vastaanottivat lauantaina 31.10. järjestetyssä tilaisuudessa Naantalin kylpylässä toimitusjohtaja Jimmy Kronberg ja hallituksen puheenjohtaja Johan Kronberg.