9.12.2022 klo 07:00
Uutinen

Safetum Oy, Teemu Kajava: Kymmenvuotinen kasvumatka

”Tämä on ollut sellainen kasvun matka, että en vaihtaisi päivääkään pois, kasvukivuistakaan huolimatta.”

Teemu Kajavan yrittäjänura alkoi vuonna 2009. Turvallisuusalan asiantuntija- ja esimiestöiden ohella hän laskee olleensa mukana osakkaana tai perustajana 7 eri yrityksessä.
– Safetum Oy:n toiminta alkoi 2012. Päätin keskittyä sataprosenttisesti tämän yrityksen kasvu-uralle ja kaikki muu bisnes jäi taka-alalle.

Safetumilla on toimipaikat Espoossa ja Oulussa. Yritys tarjoaa palo- ja pelastusturvallisuuden palveluja pelastussuunnitelmista paloturvallisuuden riskitarkastuksiin sekä paloturvalaitteiden- ja väestönsuojien huoltoon. Asiakkaina on yli 13 000 kiinteistöä, taloyhtiöitä, liikekiinteistöjä ja kuntien kiinteistöjä ympäri Suomea. Palveluissa on panostettu digitaalisuuteen, mikä mahdollistaa asiakkaille keskitetyn palveluiden hoidon ja reaaliaikaisen paloturvallisuuden ja varautumisen seurannan.

Karikoista kannattavuuteen – Safetumin kasvumatka

Safetumin kasvuvauhti on ollut alusta lähtien tasaisen voimakasta. Pääomasijoittaja sijoitti yritykseen vuonna 2018. Tämän myötä voitiin panostaa digitaalisiin ja teknisiin palveluihin sekä koko yhtiön nopeampaan kasvattamiseen.

Vuonna 2020 liikevaihto oli jo 3,2 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa oli 34. Tulos oli voimakkaista investoinneista ja henkilöstön kasvusta johtuen notkahtanut negatiiviseksi. Tarvittiin korjausliikkeitä. Strategiaa ja yhtiön henkilöstörakennetta uudistamalla ja kustannusleikkauksilla tulos saatiin kääntymään positiiviseksi.
– 2020 oli yrittäjäurani haastavin vuosi tähän asti niin psyykkisesti kuin fyysisesti. Jaksoin kuitenkin luottaa suunnitelmaan, että yhtiömme nousee, kun asiat tehdään pienin askelin paremmin aina seuraavana päivänä. Vuosi 2021 menikin sitten ihan nappiin. Kannattavaa kasvua edeltävään vuoteen tuli +22 %, iloitsee Kajava.

”Enpä juurikaan perusta yrityksestä, joka ei ole tänään viisaampi kuin eilen.”

TEEMU KAJAVA

2022 kasvu on jatkunut +23 % vuositahdilla tasaisen kannattavasti. Prosesseja ja organisaatiota on uudistettu vahvasti. Ensi vuodelle tavoitellaan jo lähes 7:llä alkavaa liikevaihtolukemaa.
– Omalla urallani on ollut erityisen tärkeää, että on pystynyt kehittämään osaamista toimitusjohtajana. Johtaminen on valtavan vastuullinen tehtävä ja todettava, että kasvu pienyrittäjästä pk – yrityksen toimitusjohtajaksi ei ole ollut ainakaan itselleni helppo.

Tämä verkkojuttu on lyhennelmä Teemu Kajavan kasvutarinasta, mikä kokonaisuudessaan on julkaistu 9.12.2022 ilmestyvässä Hämeen Yrityssanomissa. Lue näköisjulkaisu täältä.