12.7.2018 klo 16:16
Uutinen

Saitko tällaisen kirjeen ”PRH:lta”? Lue sisältö ennen maksamista

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) varoittaa laskunnäköisistä tarjouskirjeistä, joilla kaupitellaan tavaramerkkejä. PRH:n mukaan useat asiakkaat ovat erehtyneet luulemaan kirjeitä aidoiksi.

Viranomaisten varoitukset valelaskujen ”kesäsesongista” jatkuvat. Kesäkuun alussa Viestintävirasto neuvoi yrityksiä olemaan tarkkana laskuilta näyttävien huijausten kanssa. Voit lukea Yrittäjät.fi:n uutisen aiheesta täältä.

Nyt Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) varoittaa ”harhaanjohtajista, laskunnäköisistä tavaramerkkien tarjouskirjeistä”.

PRH:n mukaan se saa säännöllisesti yhteydenottoja asiakkailtaan, jotka hämmästelevät saamiaan kirjeitä. Kyseisissä kirjeissä viitataan aitoihin tavaramerkkien rekisteri- tai hakemusnumeroihin ja kehotetaan maksamaan esimerkiksi rekisteröinti- tai uudistamismaksu.

– Useat asiakkaat ovat erehtyneet luulemaan, että kirjeen lähettäjä on PRH tai Euroopan unionin teollisoikeuksien virasto (EUIPO), PRH toteaa.

Erityiseen huolellisuuteen on aihetta sellaisten kirjeiden kanssa, joissa tarjotaan tavaramerkin uudistamiseen tai rekisteröityihin yksinoikeuksiin liittyviä palveluita.

PRH korostaa, että kaikissa sen lähettämissä kirjeissä on lähettäjänä ”Patentti- ja rekisterihallitus”.

Tutustu myös Yrittäjien oppaaseen, jonka avulla tunnistat harhaanjohtavan markkinoinnin ja huijauslaskut.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Istockphoto