12.6.2020 klo 11:54
Uutinen

Samsung tekee paluun kannettaviin tietokoneisiin – Satsaukset ohueen muotoiluun ja akun kestoon

Samsungin kolme kannettavauutuutta tulevat myyntiin kesäkuun lopussa yli 1000 euron hintaluokassa.

Samsung on lanseerannut kannettavien Windows-tietokoneiden malliston Pohjoismaiden markkinoille. Galaxy Book -mallistoon kuuluu kolme eri malliversiota.

Korealaisjätti on tunnettu muun muassa älypuhelimistaan ja televisioistaan. Samsung kilpaili tablet-markkinoilla Applen kanssa, mutta on sittemmin joutunut myöntämään, ettei tableteista tullut odotetun kaltaista menestystä.

– Seitsemän vuotta sitten ajattelimme, kuten moni muukin, että tabletit ovat korvaamassa tietokoneet. Sittemmin kannettavien tietokoneiden kysyntä on säilynyt korkealla tasolla. Uudet kannettavamme vastaavat kasvaneisiin odotuksiin, Samsungin Pohjoismaiden kytkettyjen laitteiden myyntijohtaja Fredrik Pantzar kertoo.

Samsungin mukaan tällä hetkellä kannettavien kysyntä kohdistuu etenkin ultraohuiden laitteiden suuntaan. Tämän takia uutuusmallien linjat on pyritty pitämään mahdollisimman hoikkina.

Kosketushiiri toimii langattomana latausalustana

Galaxy Book -kannettavista Flex on tabletin ja kannettavan yhdistelmä. Laitteen virrankestoa on saatu pidennettyä 20 tuntiin.

Flexin mukana tulee S Pen -kosketuskynä. Laitteen näytön voi kääntää 360 astetta, joten sitä voi käyttää muun muassa tablettina, piirtoalustana tai esimerkiksi muistiinpanovälineenä, jolloin kosketuskynä pääsee oikeuksiinsa. Flex on Samsungin kannettavamalliston kallein, sen hinta on 2049 euroa.

Samsung on lisännyt uutuuslaitteisiinsa mielenkiintoisen latausominaisuuden. Kannettavan kosketushiiritaso toimii langattomana latausalustana, jolloin siinä voi ladata QI-latausteknologiaa tukevaa älypuhelinta. Itse kannettavan lataamiseen soveltuu mikä tahansa USB-C -laturi.

Galaxy Book Ion on kasattu magnesiumrunkoon, mikä pitää laitteen viileänä ja mahdollistaa alle kilon painon. Laite on saatavissa 15- ja 13-tuumaisella näytöllä. Akun kesto on 22 tuntia yhdellä latauksella. Tietoturvaa on lisätty sormenjälkitunnistimella. Laitteen sisäistä tallennustilaa voi kasvattaa microSD-muistikortilla. Ionin hinnat alkavat 1599 eurosta (13-tuumainen malli).

Ei sim-korttipaikkaa

Kolmas uutuuslaite on 11,8 milliä paksu, 1299 euron hintainen Galaxy Book S. Laitteessa on 13-tuumainen kosketusnäyttö. Samsung on lisännyt ominaisuuksiin ulkotilan, joka kasvattaa näytön kirkkautta ulkotiloissa käytettäessä. Sisäistä tallennusmuistia on 512 gigatavua. MicroSD-muistikortilla tallennustilaa voi lisätä yhteen teratavuun.

Samsungin uutuudet sijoittuvat kalliimpaan hintaluokkaan, sillä jokainen uutuusmalli maksaa yli 1000 euroa. Kannettavissa ei ole sim-korttipaikkaa.

Galaxy Bookit tulevat myyntiin 30. kesäkuuta. Ennakkomyynti käynnistyy 12. kesäkuuta Giganteissa.

Kuvat: Samsung

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi