21.9.2018 klo 12:02
Uutinen

Samsungin uutuuspuhelimessa peräti kolme takakameraa – Hinta yllättää

Samsungin uusin älypuhelinmalli Galaxy A7 yllättää kameroiden määrällä ja alle 400 euron hinnalla.

Galaxy A7 sijoittuu 349 euron hinnallaan älypuhelinten keskihintaluokkaan. Puhelimen myynti alkaa Suomessa 19. lokakuuta.

Hintaansa nähden puhelin herättää kliinnostusta, sillä siinä on muun muassa kolme takakameraa. Vastaavaa ratkaisua ei ole juurikaan nähty edes selvästi kalliimman hintaluokan puhelimissa.

A7:n pääkamerasn kennossa on 24 megapikseliä. Alapuolella on kahdeksan megapikselin superlaajakulmakamera. Sen erikoisuutena on 120 asteen kuvakulma.

Kolmannessa kamerassa megapikseleitä on viisi. Tämä kamera on tarkoitettu parantamaan kuvien syvyysterävyyttä, niin sanottua bokeh-efektiä.

Vanhanmallinen USB-liitäntä ihmetyttää

Kuten selvästi kalliimpi Samsungin huippumalli Galaxy Note 9, myös A7 käyttää kamerassaan tekoälyä. Sen avulla kamera tunnistaa kuvattavan kohteen ja säätää asetuksia kuten kirkkautta ja väriä sen mukaisesti.

Puhelimen kameraominaisuudet ovat kunnossa myös etupuolella. Selfie-kamerassa megapikseleitä on 24.

A7:n käsittelyssä kannattaa olla tarkkana, sillä puhelin on kauttaaltaan lasipintainen. Näytöllä on kokoa kuusi tuumaa.

Suomessa Samsung ei tuo myyntiin 128 gigatavun tallennusmuistilla varustettua malliversiota. Ostajan on siis tyytyminen 64 gigatavuun. Tallennusmuistia voi onneksi kasvattaa microSD-muistikortilla.

Hieman erikoinen ratkaisu Samsungilta on käyttää puhelimen latausliitäntänä auttamattomasti vanhentunutta Micro-USB:tä.

Kuva: Samsung

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi