Arjen supervoimat Foodin
25.8.2022 klo 13:46
Uutinen

Sanoista tekoihin vastuullisuudessa

Syksyn ensimmäinen nuorille yrittäjille suunnattu Arjen Supervoimat käyttöön -täsmäisku veti parikymmenpäisen yleisön kuuntelemaan Maria Jalkasen ja Foodin Oy:n yritystarinaa.

Heti alkuun painottuu, että vastuullisuus ei ole päälle liimattua vaan vaatii aitoja tekoja. Vastuullisuus-sanakin tuntuu turhalta ja inflaation kärsineeltä.

Foodinin tarinassa korostuu mm. se, että yrittäjäpariskunta vierailee säännöllisesti tuotteidensa raaka-aineiden alkulähteillä varmistamassa niiden laadun – ja no, sen vastuullisuuden. Toinen iso asia on kotimaiset investoinnin, paikallinen tuotanto ja työllistäminen. Vain Foodinin kotimaan tuotannon osuus on laskettu hiilineutraaliksi, mutta vain siksi, että kaikkien raaka-aineiden hiilijalanjälkeä on mahdoton jäljittää.

-Toivon että vastuullisuus huokuu toiminnasta ja rivien välistä ilman korostamista, Jalkanen painottaa.

-Tulevaisuuden tavoitteemme on olla Pohjoismaiden merkityksellisin ruokatoimija.

Arjen Supervoimien ensimmäinen osa järjestettiin palkitussa DeLorean-coctailbaarissa, joka on tunnettu mm. itse tehdyistä raaka-aineista ja hävikin minimoinnista. Käsin puristetun appelsiinituoremehun ja mahtavien Moctailien ääressä viihtyneiden osallistujien keskuudessa iltapäivän teema koettiin tärkeäksi. Jo Foodinin tarina itsessään kiinnosti ja oivalluksia haettiin sekä omaan toimintaan että asiakkaiden auttamiseen.  

-Kiva kuulla esimerkkejä erilaisista toteutuksista, jotta oppii omia keinoja. Omalla toimialallani näkyy myös sosiaalinen vastuullisuus, kuten liikuntarajoitteiden huomioiminen ja syrjinnän vastustaminen, pohtii liikunta-alan yrittäjä Mimmi Iivari.

Arjen Supervoimat käyttöön -täsmäiskut jatkuvat webinaareina #2 keskiviikkona 14.9. Hyvä asiakaskokemus yrityksen menestystekijänä ja #3 keskiviikkona 12.10. Yrittäjän hyvinvointi yrityksen menestystekijänä.