1.11.2017 klo 14:20
Uutinen

Santtu-tonttu on Keski-Suomen oma tonttu

Suloinen pikku Santtu on Keski-Suomen oma tonttu – tai oikeastaan tomminkainen, koska sellaisiksi tonttujen ja menninkäisten jälkeläisiä kutsutaan.

Etsiessään uutta kotia Suomen sydämestä se tutustuu upeisiin paikkoihin ja valloittaviin lapsiin sekä aikuisiin. Santun matkaa on rakennettu Yhdessä, kuten Suomen satavuotisjuhlavuoden teemakin kuuluu. Kirjailija-kuvittaja Pia-Maria Pohto otti alkuvuodesta 2017 yhteyttä keskisuomalaisiin kuntiin ja yrityksiin kertoen kirjaideastaan. Kiinnostus lastenkirjaprojektia kohtaan heräsi, ja lopulta yksitoista kohdetta lähti mukaan. Myös perheet osallistuivat, sillä vanhemmat saivat lähettää Santun nettisivujen kautta kuvia lapsistaan. Valokuvista tehtyjä pastellitöitä nähdään kuvituksessa, ja tarina vilisee lapsia omilla nimillään.

Tämä projekti on yritysyhteistyön, tarinallistamisen ja keskisuomalaisen osaamisen taidonnäyte: Kirjailja-kuvittaja ja tontullisten asioiden ideoija on Muuramesta, projektikoordinaattorina kesän jälkeen aloittanut Mervi Kulonen Jyväskylästä, kirja on taitettu jyväskyläläisessä Yliveto Oy:ssä ja painettu Otavan kirjapainossa Keuruulla. Santun nettisivut on toteuttanut vaajakoskelainen Valonnopea Oy. Itse kirjan tarinassa mukana ovat Saunamaakuntahankkeen lisäksi Juonolan tila (Konnevesi), Konneveden kunta/Etelä-Konneveden kansallispuisto, Kylpylähotelli Peurunka Oy (Laukaa), Lomakeskus Revontuli Oy ja Revontuli Golf Oy (Hankasalmi), Sirkuspelle Pelle-Akusti (Ruuhimäki), Houseboat/
Oy Bellamer Ltd (Jyväskylä), Visit Jyväskylä, Hotelli Verso (Jyväskylä), Riihilinna Ski Lodge (Muurame), HimosLomat Oy (Jämsä) sekä Jämsän kaupunki/Saunakylä. Kaikki nämä tonttuiluun osallistuneet tahot haluavat yhdessä antaa iloisen mielen lapsiperheille, jotka ovat kiinnostuneita Keski-Suomesta.

Santun tarina ei jää yhteen kirjaan; seuraava on jo suunnitteilla. Uteliaalla tommikaisella on vielä monta paikkaa nähtävänä ja uusia lapsia tutustuttavana. Tonttumaisia ideoita jatkosta on runsaasti ja lisää otetaan ilolla vastaan. Tehdään yhdessä suloisesta ja saunoja rakastavasta Santtu-tontusta Keski-Suomen lähettiläs!

Lisätietoa osoitteesta www.santtutonttu.fi