23.5.2018 klo 16:30
Uutinen

Seinäjoki, Lieto ja Muurame palkittiin parhaina yrittäjäkuntina

Yrittäjät ovat tyytyväisempiä kotikuntansa toimintaan kuin aiempina vuosina. Tuoreessa kyselyssä parhaat yrittäjäkunnat ovat Seinäjoki, Lieto ja Muurame. Katso voittajien videohaastattelut!

Tiedot käyvät ilmi Suomen Yrittäjien Elinkeinopoliittinen mittaristo -kyselystä, joka julkistettiin keskiviikkona Kunnallisjohdon seminaarissa Tampereella.

Elinkeinopolitiikka ja resurssit saavat yrittäjiltä parhaat arviot, samoin viestintä ja tiedottaminen sekä koulutus ja osaaminen. Tyytymättömimpiä yrittäjät ovat kunnan hankintapolitiikkaan. (Juttu jatkuu videon alapuolella)

Maakunnista Pohjois-Karjalassa yrittäjät olivat tyytyväisimpiä kuntien toimintaan. Seinäjoki voitti yli 50 000 asukkaan kuntien sarjan, Lieto alle 10 000 – 50 000 asukkaan sarjan ja Muurame alle 10 000 asukkaan sarjan. Eniten sijoitustaan vuodesta 2016 parantanut kunta on pirkanmaalainen Ruovesi.

Keskiarvo kuntien elinkeinopolitiikasta koko maassa on 6,74. Muurame keskiarvo oli 8,73, Liedon 8,87, Seinäjoen 7,61 ja Ruoveden 6,82. (Juttu jatkuu videon alapuolella)

Yrittäjien antamat arviot parantuneet

Yrittäjien arviot ovat parantuneet kaikilla osa-alueilla edellisestä, kaksi vuotta sitten tehdystä kyselystä. Nyt kyselyyn vastasi yli 5800 yrittäjää eri puolilta Suomea.

– Kyselyn tulos osoittaa, että kunnissa on laajalti ymmärretty, että ilman yrityksiä kunta kuolee pois. Siksi viisaat kuntapäättäjät pohtivat ja toteuttavat aktiivisesti keinoja yritystoiminnan edistämiseksi, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

– Onneksi kuntajohto ympäri Suomen ymmärtää kasvavassa määrin yrittäjyyden merkityksen verotulojen, työpaikkojen ja palveluiden mahdollistajana. Yrittäjäjärjestö haluaa olla vahvasti kuntapäättäjien tukena, Pentikäinen sanoo. (Juttu jatkuu videon alapuolella)

Suomen Yrittäjät on kysynyt yrittäjien arviota kotikuntansa elinkeinopolitiikasta nyt kahdeksan kertaa.

– Parantuneet tulokset kertovat siitä, että yhteistyöstä on hyötyä, ja sitä kannattaa jatkaa, Suomen Yrittäjien elinkeinopolitiikan asiantuntija Hannamari Heinonen sanoo.

Kuntien ranking-listat oheisen videon alapuolella.

toimitus(at)yrittajat.fi

Videot: Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen(at)yrittajat.fi

Yrittäjien mielestä parhaat kunnat

Yli 50 000 asukasta

Seinäjoki

Jyväskylä

Joensuu

Kouvola

Salo

Kuopio

Oulu

Rovaniemi

Lappeenranta

Turku

10 000–50 000 asukasta

Lieto

Ilmajoki

Lieksa

Ylöjärvi

Lempäälä

Ulvila

Pirkkala

Naantali

Kaarina

Alavus

Alle 10 000 asukasta

Muurame

Merikarvia

Vieremä

Keitele

Säkylä

Ilomantsi

Pomarkku

Karvia

Siikainen sekä Rusko

Yrittäjien mielestä parhaat maakunnat

Pohjois-Karjala

Satakunta

Etelä-Pohjanmaa

Pirkanmaa

Savo

Varsinais-Suomi

Pohjois-Pohjanmaa

Keski-Suomi

Lappi

Uusimaa

Etelä-Karjala

Etelä-Savo

Kainuu

Keski-Pohjanmaa

Pääkaupunkiseutu

Kymi

Rannikko-Pohjanmaa

Häme

Päijät-Häme