Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

27.3.2018 klo 15:02
Uutinen

Selvitys paljastaa esteet startupien kasvulle – 3 syytä

Business Finlandin selvityksen mukaan Suomen startup-ympäristö on positiivinen ja ulkomaisten pääomasijoittajien kiinnostus suomalaisia yrityksiä kohtaan on kasvanut.

Business Finlandin selvityksen mukaan Suomen startup-ympäristö on saamassa jalansijaa kansainvälisesti.

– Trendi on positiivinen. Viime vuosina olemme nousseet selvästi ylöspäin kansainvälisissä startup-vertailuissa. Lisäksi ulkomaisten pääomasijoittajien kiinnostus suomalaisia yrityksiä kohtaan on kasvanut ja pääomasijoitukset alkaviin yrityksiin ovat lisääntyneet, palvelujohtaja Marjo Ilmari Business Finlandista listaa.

”Startups, accelerators and role of Tekes” -arvioinnin toteuttivat 4Front, Etlatieto, The Evidence Network, Boro ja IDEA Group LLP. Selvitys tarkastelee Suomen startup-ympäristön kehitystä ja Tekesin (nykyään Business Finland) startupeille suunnattujen palveluiden vaikuttavuutta.

Selvityksen yhteydessä lähes 1 000 suomalaista startup-yritystä vastasi kyselyyn yritysten kasvun esteistä ja innovaatiorahoituksen merkityksestä.

Tulosten mukaan suomalaisten startup-yritysten kolme suurinta kasvun estettä ovat rahoituksen puute (48 %), haastava kilpailuympäristö (29 %) ja asiantuntevien työntekijöiden löytäminen (29 %).

Yritysten vastauksista nousi esiin myös, että innovaatiorahoitus vaikuttaa vahvimmin strategiseen osaamiseen, tutkimus- ja kehitystoimintaan ja tuote- ja palvelutarjontaan.

Business Finland rahoitti viime vuonna 820 startup-yritystä noin 142 miljoonalla eurolla.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Pixhill

Liity Yrittäjiin!