5.9.2018 klo 14:02
Uutinen

”Sinä pystyt siihen” − nuorten yrittäjien mentorointiohjelma jatkuu

Nuorten Yrittäjien ja Boardmanin yhteinen mentorointiohjelma saa jatkoa ensi vuonna. Nuoret yrittäjät saavat tarvitsemaansa apua mentoreilta vuoden ajan säännöllisissä tapaamisissaan.

Alle 40-vuotiaille suunnattuun ohjelmaan valittiin vuosi sitten mukaan 60 yrittäjää yli sadan hakijan joukosta. Eri puolilta Suomea tulevat yrittäjät ja Boardmanin 50 mentoria tapasivat noin kerran kuukaudessa. Lisäksi ohjelmaan kuului kolme yhteistapaamista.

Mentorointikokemuksia käytiin läpi paneelikeskustelussa ohjelman päätöstilaisuudessa 3. syyskuuta Helsinki Think Companyn tiloissa. Kokeneiden mentoreiden ja noviisien yhteiset keskustelut toivat oppia molemmille osapuolille.

Boardman Advisorsin hallituksen jäsen Matti Lainema mentoroi vuoden ajan kauneusalan yrittäjää Sini Virtasta.

– Mentorointi on kivaa! Oli innostavaa lähteä mentoroimaan henkilöä, joka toimii eri alalla, Lainema sanoi.

Sini Virtanen kertoi saaneensa keskusteluista rohkeutta toteuttaa mielessä kyteviä ideoita. Hänelle mentorointi toi rohkeutta perustaa kolme uutta toimipistettä samalla kun hän odotti perheenlisäystä. Paneelissa Lainema ja Virtanen totesivatkin, että mentori on tuki joka tuo varmuutta nuoren yrittäjän tekemiseen ja rohkaisee: Sinä pystyt siihen.

Hyviä kokemuksia toivat esiin myös mentori, Advisors-foorumin puheenjohtaja Tom von Weymarn sekä Nuorten Yrittäjien puheenjohtaja, yrittäjä Leo Kadieff. Keskustelussa nousivat esiin keskinäinen luottamus ja sitoutuminen mentoroinnin onnistumisen edellytyksinä.

– Kaikki aktorit eivät harmittavasti hyödyntäneet mahdollisuutta tapaamisiin niin paljon kuin olisi ollut mahdollista. Useimmat parit jatkavat kuitenkin yhteisiä keskusteluja ohjelman päätyttyä. Tämä kertoo ohjelman onnistumisesta, Matti Lainema ja Tom von Weymarn huomauttivat.

Päätöstilaisuudessa kuultiin myös asiantuntijapuheenvuoroja. Puhujina olivat lakipalveluyritys Fondian perustaja ja yrittäjä Marianne Saarikko ja Boardman Oy:n partneri, mentori Laura Raitio.

Marianne Saarikko kertoi, miten Fondiassa on pyritty luomaan tasa-arvoinen yhteisö ja sitä kautta fantastinen työpaikka.

– Tärkeimmäksi säännöksi rekrytoinnissa nousee niin kutsuttu No Asshole Rule eli työpaikkaan ei yksinkertaisesti rekrytoida kusipäitä, jotka saattaisivat pilata hyvän työyhteisön, Saarikko heitti.

Vuoden 2019 mentorointiohjelmaan haku aukeaa lokakuussa Nuorten Yrittäjien verkkosivuilla.

toimitus@yrittajat.fi