1.3.2024 klo 08:30
Uutinen

Sipoon Yrittäjät osallistui ensimmäiseen Yritysfoorumi-tapahtumaan

Sipoon yrittäjät osallistui ensimmäiseen Yritysfoorumi-tapahtumaan, joka järjestettiin torstaina 29.2.2024 Topelius-salissa Nikkilässä.

Sipoon kunta on nyt aloittanut tulevien vuosien elinkeinosuunnitelmansa päivittämisen ja sitä varten järjestetään kolme Yritysfoorumi-tapahtumaa kuntalaisille, yrityksille, päättäjille ja viranhaltijoille.

Halusimme olla mukana vaikuttamassa yhdessä Sipoossa toimivien yritysten kanssa ja kuulemassa Sipoon tulevaisuuden mahdollisuuksista. Ilmastonmuutoksen vaikutusta korostettiin useissa puheenvuoroissa ja päästöjen merkitystä talouden kasvun osalta.

Tilaisuudessa keskusteltiin siitä, miten voimme vaikuttaa Sipoon elinvoimaisuuteen? Sipoolla on loistava sijainti logistisiin yhteyksiin, olemme kasvava kunta, meillä on vahvoja toimijoita, sekä innovatiivisia ratkaisuja. Yhteisöllisyys ja yhteisöllinen vaikuttaminen ovat avainasemassa kunnan elinvoimaisuuden lisäämiseen ja ylläpitämiseen.

Sipoossa on hyvin konkreettisella tasolla määritelty tavoitteita, kuten esimerkiksi kaikkien palveluiden saatavuus myös digitaalisesti. Näemme Sipoon edelläkävijänä, kestävästi kasvavana yritysystävällisenä kuntana, jossa halutaan sekä asua että yrittää. Sipoo on taloudellisesti vahva ja luonnonläheinen, vetovoimainen niin asukkaille kuin yrityksille.

Seuraavien Yritysfoorumien ajankohdat ovat myös vahvistuneet. Seuraavat Yritysfoorumit järjestetään 20.5.2024 ja 28.8.2024 klo 17–20. Näissä tapahtumissa kerätään aineistoa elinkeinosuunnitelmaa varten työpajoissa. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille yrityksille ja Sipoon Yrittäjät osallistuu tiiviisti tähän yhteistyöhön ja pyrkii syventämään kuntayhteistyötä, jotta voimme entistä paremmin vaikuttaa yrittäjyyden olosuhteisiin Sipoossa.

Ethän unohda vastata Kuntabarometri -kyselyyn!

Vastaa ja vaikuta: Kuntabarometri 2024

Kuntabarometri -kyselyllä kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti.

Selvitämme yrittäjien mielipiteitä kotikuntansa yrittäjämyönteisyydestä, sen onnistumisista ja kehittämistarpeista. Kyselyyn voi vastata 1.4. saakka.

Miksi kyselyyn vastaaminen kannattaa?

  • Pääset antamaan palautetta ja arvioimaan oman kuntasi toimintaa: Mitkä asiat toimivat ja mitä pitää parantaa?
  • Kunnat saa tärkeää palautetta toiminnastaan mm. kunnan tekemien julkisten hankintojen merkityksestä yrittäjille.
  • Me yrittäjäyhdistykset saamme tietoa siitä, mihin asioihin meidän pitää jäsentemme puolesta kunnassa vaikuttaa.
  • Kunnat ja niiden yrittäjiä palvelevat yhtiöt saavat yrittäjiltä tärkeää palautetta tarjoamistaan yrityspalveluista.

Jotta tuloksissa näkyy aidosti yrittäjien mielipiteet, on tärkeää, että jokainen yrittäjä kertoo oman näkemyksensä.

Vastaa ja vaikuta

Kyselyyn voi vastata 1.4. saakka. Kyselyyn voi vastata suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Kysely toteutetaan yhteistyössä Taloustutkimuksen kanssa. Kuntabarometrin tulokset julkaistaan Kunnallisjohdon seminaarin yhteydessä Turussa, 14.5.2024.