4.5.2017 klo 11:58
Uutinen

Startupit, huomio: 70-vuotias konepaja etsii kumppania

Helsinkiläinen High Metal Production on yksi startup-yhteistyötä etsivistä pk-yrityksistä parhaillaan käynnissä olevassa Arctic15 -tapahtumassa.

– Olemme perinteinen konepaja uudistumisen kynnyksellä. Nyt on hyvä mahdollisuus yhteistyöhön teollisen internetin ohjelmistoihin keskittyvän startupin kanssa, kolmannessa polvessa yhtiötä luotsaava varatoimitusjohtaja Lauri Nurminen sanoo.

Nurminen etsii yhteistyökumppania parhaillaan Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävässä Arctic15 -tapahtumassa.

High Metal Production valmistaa juustonvalmistuslaitteita muun muassa Valiolle ja Arlalle. Teollinen internet on kuuma puheenaihe.

– Tähän mennessä olemme asentaneet koneisiin antureita, joilla valvotaan valmistusprosessia ja lisätään tasalaatuisten tuotteiden määrää.

Teollinen iot näkyy myös etähallintajärjestelmissä, joilla voidaan ennakoida mahdollisia rikkoutumisia.

Nurmisen mukaan konepaja hakee startupia, joka kykenee kehittämään muun muassa etähallintajärjestelmää.

– Samalla on tarkoitus viilata prosessia niin, että asiakkaat saavat säästöä. Raejuustolaite imee 18 000 litraa maitoa, jotta saadaan yksi erä valmista tuotetta. Jos tätä maitomäärää voitaisiin edes hieman optimoida, se toisi merkittäviä säästöjä.

High Metal Production suurimmat asiakkaat ovat rapakon takana Pohjois-Amerikassa.

– Tällä alalla on haastavaa digitalisoitua, mutta toisaalta kehitystyö on hyvin antoisaa. Jatkuva kehittyminen on elinehto jokaiselle yritykselle, Nurmien sanoo.

Pk-yritykset ottivat ensimmäisen kerran osaa Arctic15 -tapahtumaan Suomen Yrittäjien SME Track törmäytysohjelmassa, jonka ideana on yhdistää pk-yritykset ja startupit.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi