19.5.2017 klo 12:10
Uutinen

”Startupit työllistävät enemmän kuin Nokia parhaimmillaan”

Oulun talous kyykkäsi pahasti, kun Nokian saneeraukset tekivät tuhansista insinööreistä työttömiä. Nyt startup-sektorin kasvaessa tietotekniikka-alan osaajista alkaa olla jo pulaa, kertoo Yle.

Startup-yritysten osuus on ollut merkittävä Oulun suurtyöttömyyden taklaamisessa, kirjoittaa Yle.

Matkapuhelinyhtiö Nokian jätti-irtisanomiset aiheuttivat teknologiakaupungissa rakennemuutoksen, kun tuhansia työntekijöitä irtisanottiin tehtävistään vuodesta 2012 pyörineiden yt-neuvottelujen aikana.

Nokian kulta-aikana matkapuhelinyksiköt työllistivät Oulussa noin 12 000 ihmistä.

Tänään, kun merkittävästä työllistäjästä on jäljellä enää muisto, tietotekniikka tarjoaa leivän peräti 13 000 henkilölle.

Taustalla yrityskiihdyttämöt?

Jutussa uskotaan, että kehityksen takana on työllisyyskoulutus ja yrityskiihdyttämöt, joihin kaupunki satsasi rakennemuutoksen keskellä.

Ylen mukaan Oulu on Suomen neljänneksi suurin startup-yritysten keskittymä, jossa tietotekniikka-alan osaajista alkaa olla jo pulaa.

Talouden tasapainotus Pohjolan valkeassa kaupungissa ei ollut pelkästään pienyritysten vastuulla, sillä näiden lisäksi kaupunkiin on saapunut kolmisenkymmentä ulkomaista yritystä ja vanhatkin yritykset ovat palkanneet lisää väkeä.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi