25.7.2018 klo 12:20
Uutinen

Suojaa salasanasi: Tässä sovellusvinkki, joka lisää tietoturvaasi

LastPass-sovellus tarjoaa erinomaisen työkalun salasanojen hallinnointiin.

Salasanojen hallitsemiseen tarkoitetut sovellukset ovat kasvattaneet suosiotaan viime aikoina, pitkälti tietoturvaan liittyvien riskien takia. Yhä useampi on ymmärtänyt, että samaa salasanaa ei kannata käyttää eri palveluissa. Tällöin salasanojen muistamisen apuna voi käyttää tarkoitukseen suunniteltua sovellusta. Yksi tällaisista on LastPass.

LastPass tarjoaa maksuttoman ja maksullisen version, joista maksuton tarjoaa varsin kattavat ominaisuudet. Ilmaisversiolla on mahdollista synkronoida salasanat eri laitteiden välillä. Samasta ominaisuudesta saa yleensä maksaa käytettäessä kilpailevia sovelluksia. Tämän lisäksi LastPass tarjoaa rajoittamattoman määrän salasanoja, salasanageneraattorin ja mahdollisuuden tallettaa arkaluontoista tietoa.

Maksullinen versio kasvattaa ominaisuusvalikoimaa muun muassa yhden teratavun suojatulla tallennustilalla, ja teknisellä tuella. Kaksivaiheinen varmennus on käytössä maksuttomassa ja maksullisessa versiossa.

Sovellus tallentaa käyttäjän tiedot tämän laitteeseen ja omille pilvipalvelimilleen. Tietoturvastaan huolehtivia saattaa helpottaa tieto siitä, että sovellus suojaa käyttäjän tiedot niin, että ne ovat luettavissa vain kyseiseltä laitteelta.

Sovellus tukee Windows-käyttöjärjestelmiä Vistasta lähtien, Mac-käyttöjärjestelmiä Mac OS X 10.7:sta lähtien sekä Linuxia ja Chrome OS -käyttöjärjestelmiä. Mobiiliversiot voi ladata Androidille ja iOS:lle.

Kuva: Kehittäjä

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi