28.8.2019 klo 12:46
Uutinen

Suomalainen muotitalo Samuji yrittää välttää konkurssin joukkorahoituksella

Samujin pitää saada viikon sisällä joukkorahoituksella kasaan vähintään 150 000 euroa. Keskiviikkona puoliltapäivin kasassa oli  vajaat 40 000 euroa.

Marimekon pääsuunnittelijana tunnetuksi tullut Samu-Jussi Koski perusti muotitalo Samujin vuonna 2009. Yritys valmistaa vaatteiden lisäksi kodintekstiilejä.

Helsingin Sanomat uutisoi heinäkuussa, että työeläkeyhtiö Ilmarinen hakee Samujia konkurssiin hoitamattomien työeläkemaksujen vuoksi. Muotitalolla on rästissä 160 000 euron maksut tältä ja viime vuodelta.

Samujin toimitusjohtaja Frank Svenfeld sanoi HS:lle, että yhtiön talousvaikeuksien syynä ovat New Yorkin valloituksen epäonnistuminen ja kahden suuren jälleenmyyjän lopettaminen.

Joukkorahoitusta Mesenaatti-sivustolla

Samuji käynnisti maanantaina viikon mittaisen joukkorahoituskampanjan Mesenaatti-yhteisörahoituspalvelussa.

Keskiviikkona puolilta päivin Samuji oli kerännyt rahoitusta noin 40 000 euroa ja saanut noin 150 mesenaattia. Samujin sivustolla kirjoitetaan näin:

”Liikevaihtomme on kasvanut tasaisesti, ja se saavutti 2,2 miljoonan euron rajan vuonna 2017.

Mutta.

Kuten elämässä joskus käy, yrittäessämme kasvattaa yritystä arvioimme osan riskeistä väärin, ja olemme joutuneet taloudelliseen tilanteeseen, joka haastaa yrityksemme toimintakyvyn.”

Samujin minimitavoitteeksi asettama 150 000 € summan saavuttaminen tarkoittaisi välittömän konkurssin välttämistä.

”Koko tavoitesumman 400 000 € saavuttamalla voimme jatkaa syksyn 2019 malliston tuotantoa.

Meillä on innostunut tiimi, uudistettu organisaatiorakenne ja selkeä toimintasuunnitelma. Teidän tukenne avulla pystymme viemään Samujin toiminnan uudelle tasolle”, Samujin kampanjasivulla kirjoitetaan.

toimitus(at)yrittajat.fi