13.7.2020 klo 12:52
Uutinen

Suomen vanhin pelistudio kehittää konsolipeliä tulevalle Playstation 5:lle – Tekijöinä erikoistehosteiden Oscar-voittajia

Yksi Suomen ensimmäisistä pelistudioista työstää konsolipeliä seuraavan sukupolven Playstationille.

Pitkän linjan kotimainen pelinkehittäjä Housemarque työstää historiansa suurinta peliä Sonyn seuraavan sukupolven Playstation 5 -konsolille.

Pelin nimi on Returnal ja se siirtää Housemarquen tuotannot seuraavaan kokoluokkaan.

– Saimme mahdollisuuden lähteä kehittämään suuremman luokan peliä vuoden 2017 alussa. Suuri pelaava yleisö odottaa peleiltä hyvän pelattavuuden lisäksi myös vahvaa tarinallista sisältöä. Meidän on pystyttävä tarjoamaan pelaajille kaikkea tätä isommassa paketissa, joten tuotannon koko on luonnollisesti kasvanut merkittävästi aiemmasta, Housemarquen toimitusjohtaja Ilari Kuittinen kertoo yhtiön tiedotteessa.

Housemarque hakee uutta suuntaa maineikkaan kehitystiimin avulla. Game Director Harry Kruegerin johtamassa yli 70 hengen kehitystiimissä on mukana maailmanluokan ammattilaisia kansainvälisesti menestyneistä huippuelokuvista. Mukana ovat muun muassa Tommi Saaristoranta, joka oli mukana Oscar-palkinnon erikoistehosteistaan voittaneen The Jungle Bookin tehosteryhmässä.

Kuluvalla viikolla Housemarque juhlii 25-vuotista taivaltaan.

– Suomalainen peliala on tullut 25 vuodessa aika pitkälle, sillä tänä päivänä se työllistää yli 3000 työntekijää ja ylittää jo kahden miljardin euron kokonaisarvon. Vielä vuonna 1995 meitä oli Housemarque ja muutaman kuukauden nuorempi Remedy, nyt alan yrityksiä on Suomessa jo satoja. Pelejä tehdään ja myydään enemmän kuin koskaan. Jos pelaaminen on aikoinaan ollut pienemmän porukan harrastus, on nyt hankala löytää ihmistä, joka ei pelaisi jotain peliä, Kuittinen kertoo.

Returnal-pelissä astutaan vieraalle planeetalle haaksirikkoutuneen avaruuspilotin saappaisiin. Pilotin on kamppailtava tiensä läpi vaarallisten uhkien täyttämän maailman. Kyseessä on kolmannen persoonan scifi-räiskintä.

Kuva: Housemarque

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi