Kuva: Pixhill
7.2.2023 klo 16:25
Uutinen

Suomen Yrittäjät kannattaa yrittäjyyden lukiodiplomia

Yrittäjyyskasvatusfoorumi haluaa käynnistää uudestaan keskustelun yrittäjyyden lukiodiplomin luomiseksi.

Yrittäjyyden lukiodiplomi on yksi kohta yrittäjyyskasvatusfoorumin tällä viikolla julkistetuista hallitusohjelmatavoitteista.

– Yrittäjyyden lukiodiplomia ovat sekä Suomen Yrittäjät että monet muut tahot esittäneet jo vuosia ja siihen on olemassa valmista sisältöäkin. Diplomi olisi osoitus osaamisesta, jota jatkossa tarvitaan entistä enemmän, Suomen Yrittäjien koulutusasiantuntija Marja Vartiainen sanoo.

Foorumi korostaa myös, että opettajien valmiuksia ja resursseja toteuttaa yrittäjyyskasvatusta on vahvistettava. Yksi keino olisi esimerkiksi yrittäjyyskasvatusopintojen lisääminen opettajien peruskoulutukseen.

Foorumi vaatii myös opetus- ja kulttuuriministeriön johtaman valtakunnallisen yrittäjyyden ohjausryhmän käynnistämistä uudelleen. Myös vuonna 2017 laaditut OKM:n yrittäjyyslinjaukset on päivitettävä. Lisäksi foorumi vaatii suosituksia siitä, miten yrittäjyyskasvatus näkyy eri kouluasteilla.

Yrittäjyyskasvatusfoorumiin kuuluvat YES-verkosto, 4H-järjestö, Suomen Yrittäjät, Elinkeinoelämän Keskusliitto EK, LUT-yliopisto, HtF Group, MTK, Nuori Yrittäjyys ry, OAJ, Opetushallitus, Kehittämiskeskus Opinkirjo, Perheyritysten Liitto, Skills Finland Oy sekä Talous ja nuoret TAT

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus