27.8.2021 klo 11:53
Uutinen

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen vierailee Rovaniemellä perjantaina: -Yrittäjät eivät ole loputon luonnonvara, vaan siihen tulee kannustaa

Rovaniemellä luvassa on Lapin Kansan päätoimittaja Antti Kokkosen sekä alueen yrittäjien tapaamiset. Salminen tuo esiin sitä, että yrittäjyyteen täytyy kannustaa päättäjätasolta alkaen. Kuvassa Antti Kokkonen (vas), Petri Salminen ja Lapin Yrittäjien puheenjohtaja Marko Vuorinen.

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen on tänään perjantaina vierailulla Rovaniemellä. Puheenjohtajuuden lisäksi Salminen tuottaa oman yrityksensä Salminen & Tikka Oy:n kautta johtamisen kehittämispalveluita sekä myyntihenkilöstön rekrytointia. Lisäksi hän on mukana konepajateollisuuden perheyhtiössä, johon hän sukupolvenvaihdoksen myötä siirtyi osakkaaksi.

-Yrittäjäjärjestön toiminta edustaa juuri sellaista yhteiskunnallista ajattelua, mitä itsekin tavoittelen. Jotta maamme voi menestyä sekä kehittyä, tarvitaan yrittäjyyttä. Sen avulla pystymme uudistumaan ja pitämään huolta niistä, jotka apua tarvitsevat, Salminen kiteyttää.

Kannustusta yrittäjyyteen

Salminen on toiminut Suomen Yrittäjien puheenjohtajana vuoden 2020 lokakuusta alkaen. Hänen mukaansa tällä hetkellä on tärkeää varmistaa, että elinkelpoiset yritykset selviävät päällä olevasta kriisistä. Lisäksi täytyy huolehtia sellaisten henkilöiden hyvinvoinnista, jotka ovat vallitsevan tilanteen takia joutuneet luopumaan omasta yritystoiminnastaan.

-Näiden asioiden lisäksi vaikutamme yrittäjäjärjestössä valtakunnallisesti siihen, että yhteiskunta saadaan avattua. Neljäs korona-aalto ei saa pysäyttää elämistä ja yrittämisen mahdollisuutta, Salminen sanoo.

-Lisäksi tavoitteenamme on varmistaa, että Suomi pysyy hyvinvointiyhteiskuntana. Tähän vaikuttaa esimerkiksi liiallisen velkaantumisen estäminen. Myös työmarkkinoilla on uskallettava luottaa niihin ihmisiin, jotka jo luottavat toisiinsa. Ajamme paikallisen sopimisen edistämistä työpaikoilla, hän lisää.

Salminen muistuttaa, että yrittäjät eivät ole ehtymätön luonnonvara, joita automaattisesti löytyisi jostain jatkuvasti.

-Yrittäjyyteen täytyy kannustaa ja rohkaista. Tähän pystytään vaikuttamaan päättäjätasolla kiinnittämällä huomiota esimerkiksi yrittämisen verottamiseen, Salminen jatkaa.

Tule mukaan Yrittäjiin >>