18.10.2018 klo 18:14
Uutinen

Suomen Yrittäjien puheenjohtajisto valitaan perjantaina

Suomen Yrittäjien puheenjohtajisto valitaan liittokokouksessa valtakunnallisilla Yrittäjäpäivillä Turussa perjantaina. Puheenjohtaja Jyrki Mäkysellä ei ole kilpailijoita, mutta varapuheenjohtajien neljää paikkaa hakee kuusi henkilöä.

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen hakee kolmannelle kaksivuotiskaudelle järjestön puheenjohtajana. Hänelle ei ole ilmaantunut vastaehdokasta.

Myös kolme neljästä nykyisestä varapuheenjohtajasta eli Jaakko Männistö, Carita Orlando ja Nina Rasola haluavat jatkaa tehtävissään. Myös Hämeen Yrittäjien puheenjohtaja Minna Nissilä ja Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen tavoittelevat varapuheenjohtajan paikkaa.

Toimialajärjestöjen nykyinen edustaja puheenjohtajistossa, Taloushallintoliiton Mikko Akselin on varapuheenjohtajana nyt kolmatta kautta eli sääntöjen mukaan hän ei voinut asettua enää ehdolle. Taloushallintoliitolta ehdokkaana on liiton puheenjohtaja Antti Rantalainen.

Puheenjohtajistoon valitut ovat tiedossa perjantaina iltapäivällä. Seuraavassa ehdokkaiden lyhyet esittelyt.

Jyrki Mäkynen, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen on ehdolla kolmannelle puheenjohtajakaudelle. Mäkysen yrityksen Oy HM Profiili Ab:n kotipaikka on Seinäjoki.

Jaakko Männistö, Varsinais-Suomen Yrittäjät

Jaakko Männistö on Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja vuodesta 2016. Männistön yritys Feedbackly Oy:n toimistot ovat Helsingissä, Turussa, Mexico Cityssä, Barcelonassa ja Melbournessa.

Minna Nissilä, Hämeen Yrittäjät

Minna Nissilä on Hämeen Yrittäjien puheenjohtaja vuodesta 2013 ja Suomen Yrittäjien hallituksen työvaliokunnan jäsen vuodesta 2015. Nissilä yritys Leppälehdon Puutarha Oy toimii Tammelassa.

Carita Orlando, Pääkaupunkiseudun Yrittäjät

Carita Orlando on Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja vuodesta 2016 ja Pääkaupunkiseudun Yrittäjien puheenjohtaja vuodesta 2015. Orlandon yritys Orlando Consulting Oy toimii Vantaalla.

Antti Rantalainen, Suomen Taloushallintoliitto

Antti Rantalainen on Suomen Taloushallintoliiton puheenjohtaja. Tilipalvelu Rantalainen Oy toimii 43 toimipisteessä Suomessa ja yhdessä toimipisteessä Pietarissa.

Nina Rasola, Etelä-Savon Yrittäjät

Nina Rasola on Etelä-Savon Yrittäjien puheenjohtaja vuodesta 2014 ja Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja vuodesta 2016. Rasolan Yritys RL-Huolinta Oy toimii Mikkelissä.

Petri Salminen, Keski-Suomen Yrittäjät

Petri Salminen on Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja vuodesta 2016 ja Suomen Yrittäjien hallituksen jäsen vuodesta 2017. Salmisen yrityksen Salminen & Tikka Oy:n kotipaikka on Jyväskylä.

Lisätietoa ehdokkaista, heidän yrityksistään ja vaikkapa harrastuksistaan löydät täältä

toimitus(at)yrittajat.fi