25.2.2018 klo 20:36
Uutinen

Tällainen on Samsungin uusin ”superpuhelin”: Kalleimman hinta euroa vaille tonnin

Samsung on esitellyt Barcelonan mobiilikonferenssin alla uusimman huippuhelimensa. Siitä odotetaan suosikkia myös bisneskäyttäjien keskuudessa.

Barcelomnan huomenna käynnistyvien mobiilimessujen alla on esitelty uusia älypuhelimia. Niistä suurin mielenkiinto kohdistui Samsungiin, jonka tilaisuus keräsi paikalle tuhansia median edustajia.

Tilaisuudessa Samsung esittelui uusimmat Galaxy S -sarjan huippupuhelimet Galaxy S9:n ja Galaxy S9+:n. Plus-merkki kertoo paitsi isommasta koosta (näyttö 6,2 tuumaa), myös paremmista ominaisuuksista ja sitä myöden kalliimmasta hinnasta. Galaxy S9+ maksaa Suomessa euron vaille 1000 euroa. Pienemmän uutuusmallin hinta on 899 euroa. Sen näytön koko on 5,8 tuumaa.

Puhelimet tulevat myyntiin 15. maaliskuuta ja niiden ennakkotilaus käynnistyy tänään. Puhelimet voi tilata mustana, sinisenä ja violetin värisenä. Jälkimmäinen on täysin uusi väri Samsungin puhelinmallistossa.

Kuten nykytrendin mukaisesti on tapana, puhelinten uudistukset keskittyvät kameroihin. Takakamera on uudistettu siten, että kameran aukon koko vaihtuu kuvausolosuhteen mukaan. Ratkaisulla on pyritty parantamaan hämäräkuvauksen laatua.

Uusi hidastusvideotoiminto

Plus-mallissa on kaksi 12 megapikselin kamerakennoa. Kamerassa on kaksinkertainen optinen zoom, joka puuttuu Galaxy S9:stä. Molemmissa malleissa on optinen kuvanvakaaja.

Molempien uutuuskameroiden etupuolella on kahdeksan megapikselin automaattitarkennuksella varustettu selfie-kamera.

Videokuvaajalle tarjotaan uutuutena hidastusvideomoodia, joka kuvaa 720p-tarkkuudella 960 kuvaa sekunnissa.

Uudistusten listalle lukeutuu myös sormenjälkitunnistimen paikan vaihtuminen kameran alapuolelle, jolloin se on optimaalisemmassa paikassa. Uutuudet tuovat käyttäjälleen myös aikaisempaa nopeamman ja turvallisemman kasvontunnistusteknologian.

Molemmat puhelimet toimitetaan Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmällä. Tallennusmuistia molemmissa on 54 gigatavua. Isommassa Plus-mallissa akun koko on hieman suurempi.

Kuva: Valmistaja

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi