21.1.2021 klo 14:13
Uutinen

Tällaiset yritykset käyvät kaupaksi Varsinais-Suomessa

Koronavuosi toi mukanaan yrityskaupan hyytymisen keväällä 2020. Syksyn aikana tilanne tasaantui ja monet asiantuntijat viestivät yrityskauppojen aktivoitumisesta uudelleen. Koko vuoden saldo jäänee silti miinusmerkkiseksi, vaikka virallisia tilastoja toteutuneista yrityskaupoista Suomessa ei kerätä. Turun alueella myytävät yritykset kiinnostavat yrittäjähenkistä kohdeyleisöä.

Turun seutu kiinnostaa yritysalueena

Yrityspörssi.fi-verkkopalvelussa myytävät yritykset Turun alueella keräsivät vuonna 2020 kolmanneksi eniten katsontakertoja heti Helsingin ja Tampereen jälkeen. Myytäviä yrityksiä Turun alueella katsottiin vuoden aikana yli 90 000 kertaa.

Kiinnostavimmat myytävät yritykset Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen katsotuin kaupan oleva yritys vuonna 2020 oli kuntosali Turussa. Top 5 katsotuimpien yritysten joukkoon mahtui myös verkkopalvelu, pub-ravintola, konepaja ja autopesula. Toimialoista katsotuin oli ravintola-ala sekä Varsinais-Suomessa että koko Suomessa.

– Ravintola-alan yritykset ovat katsotuimpia kohteitamme vuodesta toiseen – myös korona-aikana, kertoo Yrityspörssi.fi-palvelun toimitusjohtaja Meri Varkoi-Anhava.

Avoimuus yhdistää katsotuimpia yrityksiä

Varsinais-Suomen katsotuimpien yritysten toimialajakauma on moninainen. Katsotuimpia myynti-ilmoituksia yhdistää toimialan sijaan avoimuus, joka tarkoittaa, että myytävä yritys on ollut tunnistettavissa heti alusta lähtien.

Yrityskauppa-aie on monelle herkkä asia ja siitä halutaan usein ensi vaiheessa viestiä anonyymisti. Tällöin myynti-ilmoituksissa kuvataan yritysten toimintaa anonyymisti ja tarkemmat tiedot annetaan vasta salassapitosopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

– Moni yritys käy kaupaksi näinkin ja ymmärrän hyvin, että joskus myyntiaie on tarpeen pitää salassa, jotta yrityksen liiketoiminta ei häiriinny. Katsontakertojen ja yhteydenottojen määrällä mitattuna kiinnostavimpia kohteita ovat kuitenkin olleet sellaiset, joissa yritys on ollut tunnistettavissa heti ilmoitusta lukiessa joko nimen tai vähintäänkin valokuvien pohjalta, toteaa Varkoi-Anhava.

Yrityskauppoja Varsinais-Suomessa tukemassa Omistajanvaihdospalvelu

Varsinais-Suomen Yrittäjien koordinoima Omistajanvaihdospalvelu auttaa ja tukee yrityksiä ja ostajia alueella.

– Korona hiljensi yrityskaupat keväällä Varsinais-Suomessakin. Nyt on nähtävissä virkistymistä. Esimerkiksi omistajanvaihdostapahtumiimme on ilmoittautunut mukavasti väkeä, Omistajanvaihdospalvelua koordinoiva Varsinais-Suomen Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Jutta Wirén kertoo.