15.5.2017 klo 12:36
Uutinen

Tämä bisnestapahtuma kutsuu senioritkin mukaan: 90-vuotias yrittäjä näyttää esimerkkiä

Kaksipäiväinen SHIFT järjestetään Turun linnassa ja sen puistoalueella touko-kesäkuun vaihteessa. Tapahtuma kutsuu sata senioria mukaan ilmaiseksi.

SHIFT-festivaaliin odotetaan tänä vuonna yli 2000 kävijää. Tapahtuman erikoisuutena on 100 Grand People -kampanja, jolla juhlistetaan Suomen 100-vuotista taivalta.

Kampanja toteutetaan kutsumalla sata eläkkeellä olevaa, vähintään 65-vuotiasta senioria tapahtumaan ilmaiseksi. Tavoitteena on jakaa kokeneempien sukupolvien tietotaitoa nuoremmille yrittäjille.

Ikinuorena tunnettu Aira Samulin on SHIFTin 100 Grand People -ohjelman suojelija.

– Olen 90-vuotias ja edelleen yrittäjä. Itse asiassa olen yrittäjä kahdeksannella vuosikymmenellä. En tarkoita, että kaikkien tulisi työskennellä 90-vuotiaaksi saakka, mutta kannustan vanhuksia aktiivisuuteen ja arvostan rakenteita, jotka tukevat vanhusten integroitumista yhteiskuntaan, Samulin sanoo.

Samulinin mielestä varsinkin seniorikansalaisten tulee pysyä kärryillä siitä, missä teknologinen kehitys menee ja mitä mahdollisuuksia se vanhuksille tarjoaa.

– Minullakin on kotona turvallisuusantureita, jotka pilvipalvelun kautta kertovat lapsenlapsilleni, jos minulla on jokin hätänä. Kehittyneen teknologian vuoksi pystyn asumaan pidempään kotona itsenäisesti.

Samulin pitää hyvänä, että seniorit kutsutaan mukaan bisnestapahtumaan.

– Tämä on hyvä idea. Yleensä lapset, varusmiehet, opiskelijat ja veteraanit saavat alennuksia, mutta tämä on hieno asia, että jokaisella vanhuksella on nyt mahdollisuus päästä kokemaan tällainen tapahtuma ilmaiseksi. En ole kuullut vastaavasta aikaisemmin.

SHIFT on yrityskonferenssia ja ulkoilmafestivaalia yhdistelevä kansainvälinen kasvuyritystapahtuma, jonka ohjelma on suunniteltu mahdollisimman osallistavaksi. SHIFTin pääteema vuonna 2017 on collaboration – yhteistyö yli rajojen. SHIFTissä kohtaavat startupit ja jo toimintansa vakiinnuttaneet pk-yritykset. Mukana on lisäksi joukko sijoituskohteita etsiviä enkeli- ja venture capital -sijoittajia ja suuria monikansallisia yhtiöitä.

Tapahtuman keynoteissa ja paneelikeskusteluissa nähdään kansainvälisiä huippunimiä kuten Wired 100 –listalta futuristi Gerd Leonhard, maailman ensimmäinen kyborgi Neil Harbisson ja sosiaalisen yritystoiminnan edelläkävijä Melody Hossaini.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi