6.8.2020 klo 15:00
Uutinen

Tampereelle startup-talo – Toimintaympäristön toivotaan tuovan myös sijoittajien huomion

Startup-talo avaa ovensa lokakuun tienoilla. Toiminta käynnistyy otollisella hetkellä, sillä kriisi muuttaa markkinoita ja voi tarjota yllättäviä mahdollisuuksia, Tampereen elinkeinojohtaja arvioi.

Startup-yritykset lisäävät seudun elinvoimaa, muun muassa teknologiakehityksen, palveluinnovaatioiden, työpaikkojen ja verotulojen keinoin. Tampereen seudulla on noin 150 startup-yritystä.

– Startup-yritykset tarvitsevat kasvunsa tueksi uusia sijoituksia, asiakkaita ja palveluita. Startup-talo käynnistyy otollisella hetkellä, sillä kuluva vuosi on osoittanut, että kriisit aiheuttavat markkinoihin sellaista epäjatkuvuutta, jossa syntyy yllättäviä mahdollisuuksia uusille liikeideoille, sanoo Tampereen kaupungin elinkeinojohtaja Timo Antikainen.

Tampereen kaupunki kilpailutti yrityksille vuokratilaa välittävän palveluntuottajan roolin. Tampere Startup Hub Oy toteuttaa tilan. Yrityksen taustalla on laaja joukko tamperelaisia startup-toimijoita ja -yrityksiä. Tampere Startup Hubin hallituksen puheenjohtaja Joni Lappalaisen mukaan keskustelut toimitilojen vuokraamisesta kiinnostuneiden startup-yrittäjien kanssa käynnistetään heti.

Helsingissä startup-yrityksiä on Newco Helsingin sivuilla olevien tietojen mukaan noin 1800. Startupin määritelmä saattaa kuitenkin vaihdella niitä tilastoivien tahojen kesken, joten määrä voi poiketa eri tilastoissa.

Platform6-toimintaympäristö saanee myös sijoittajien huomion

Platform6 nimellä toimiva talo mahdollistaa startup-yrityksille nopean yhteistyön käynnistämisen seudun suurten teollisuusyritysten, korkeakouluyhteisön ja innovaatioalustojen kanssa.

– Ainutlaatuinen toimintaympäristö houkuttelee alansa parhaiden startup-yritysten lisäksi kansainvälisiä startup-yrittäjiä ja -sijoittajia, osapuolet uskovat.

– Keskittymä avataan kaupunkiseudun elinkeinostrategian konkreettisena kärkenä. Business Tampereen roolina on kehittää startup- ja kasvuyritysten toimintaympäristöä, ja lisätä pääomasijoituksia, Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen kertoo.

Platform6 luottaa toimijoiden väliseen tiiviiseen vuorovaikutukseen. Tampereen kaupunki ja Business Tampere ovat rakentaneet viimeisen vuoden ajan toimintamallia kymmenien yhteistyökumppaneiden kanssa.

– Ympäristö tarjoaa tukikohdan myös tulevaisuuden startup-yrittäjille, jotka voivat saada tukea liikeidean testaamiseen ja tilaa yritystoiminnan käynnistämiseen.

Uusi Platform6 -startup-talo avautuu Tullintorin viereen. 4000 neliömetrin tiloihin mahtuu noin 50 yritystä ja yli 200 henkilöä.

Kuvassa: Tampere Startup Hubin Joni Lappalainen (kesk.) tutustuu uusiin tiloihin Business Tampereen Tapio Siikin (vas.) ja Tommi Uitin kanssa. Kuva: Business Tampere / Mirella Mellonmaa

toimitus (at) yrittajat.fi