27.7.2018 klo 12:46
Uutinen

Tässä ovat älypuhelinmarkkinoiden kuumimmat puheenaiheet: Ensimmäiset laitteet luvassa ensi vuoden alussa?

Samsung ja Huawei kilpailevat tosissaan älypuhelinmarkkinoilla siitä, kumpi ennättää tuoda ensin myyntiin taittuvanäyttöisen älypuhelinmallin.

Taittuvista näytöistä on kohistu jo pitkään, mutta vasta nyt ne alkavat lähestyä massatuotantoa. Ongelmana on ollut saada näytöt riittävän kestäviksi.

Korealainen elektroniikkajätti Samsung ja sen kiinalainen kilpailija Huawei ovat ne valmistajat, joilta taittuvaa näyttöä odotetaan ensimmäisenä. Niin ikään korealainen LG on puolestaan kehittänyt jo pidemmän aikaa taittuvaa tv-paneelia.

Muun muassa Mobiili.fi kertoo Nikkei Asian Reviewin uutisesta, jonka mukaan Huawei olisi lähellä taittuvanäyttöisen älypuhelimen julkistamista. Näin ollen se ehtisi ennen Samsungia. Vahvistamattomien tietojen mukaan tällainen laite näkisi päivänvalon jo ensi vuoden alussa.

Kyseessä olisi todennäköisesti high end -tuote, joka asettuisi hintahaitarin yläpäähän. Aasialainen lähde odottaa Huawein laitteeseen taittuvaa oled-näyttöä. Kyseessä olisi suhteellisen pieni erä, jota tuskin riittäisi kovin monelle markkina-alueelle.

Vielä on epäselvää, millainen näytön käyttölogiikka olisi ja miten kestäväksi näyttö on onnistuttu kehittämään.

Samsungin lanseeraus on myös lähellä ja se voidaan nähdä jo tämän vuoden lopulla tai ensi vuoden alun CES-messuilla.

Samsungin näyttö ”rikkoutumaton”

Taipuvien näyttöjen tulevaisuus näyttää hyvältä, ainakin jos on uskominen Samsungin. tuoreinta ilmoitusta. Samsung kertoi aikaisemmin tällä viikolla kehittäneensä rikkoutumattoman oled-näytön, jonka se aikoo tuoda älypuhelimiinsa. Kyseessä on taipuva näyttö. Se hyväksyttiin Yhdysvaltain viranomaisten tekemässä pudotustestissä, jossa näyttöä pudoteltiin 26 kertaa 1,2 korkeudelta ja lisäksi 1,8 metrin korkeudelta. Kumpikaan pudotus ei rikkonut näyttöä.

Kuva: Samsung

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi