7.6.2021 klo 06:06
Uutinen

TE-live tuo eloa etärekrytointiin

Työnantajat ja tulevat työntekijät löytävät nyt toisensa entistä tehokkaammin Pohjois-Karjalan TE-toimiston uuden videorekrytointikanavan kautta.

Huhtikuussa Pohjois-Karjalassa toimintansa aloittanut TE-live on paikallisille yrityksille uudenlainen ja entistä tehokkaampi palvelukanava tulevien työntekijöiden tavoittamiseen. Suorissa videorekrytointilähetyksissä alueen työnantajat pääsevät kertomaan potentiaalisille työnhakijoille toiminnastaan ja avoinna olevista työpaikoistaan ja siten houkuttelemaan tuleviksi työntekijöikseen juuri oikeanlaisia ihmisiä.

TE-liven toiminnasta vastaavat paikalliset TE-toimistot ympäri Suomea. Palvelu on maksuton sekä työnantajille että työnhakijoille.

Pohjois-Karjalassa TE-liven lähetysten suunnittelusta vastaavat tuottajat Noora Mäkinen ja Matti Asikainen. He kannustavat työnantajia tulemaan rohkeasti mukaan lähetyksiin ja antamaan yritykselleen kasvot jo rekrytointivaiheessa.

”Kun työnhakijalle pystytään heti alussa tarjoamaan kokemus aidosta kohtaamisesta, hänen on sen perusteella helppo miettiä, olisiko organisaatio ja avoinna oleva työtehtävä hänelle sopiva ja kannattaisiko siihen hakea”, Mäkinen kuvailee.

Suorien lähetysten aikana työnhakijat voivat esittää chatin kautta kysymyksiä tarjolla olevasta työstä tai organisaatiosta, mikä tekee tilanteesta vuorovaikutteisen. TE-liven lähetyksiä voi seurata myös jälkeenpäin tallenteina. Kanavan kautta voidaan myös esitellä Pohjois-Karjalaa tulevaisuuden elinympäristönä ja siten houkutella maakunnan työpaikkoihin osaajia muualta Suomesta sekä ulkomailta.

TE-liven lähetykset nauhoitetaan Joensuun Torikadulla TE-toimiston tiloissa sijaitsevassa studiossa. Jos yrityksen edustaja ei esimerkiksi koronarajoitusten takia pysty osallistumaan lähetykseen studiossa, hän voi olla mukana myös etäyhteyden välityksellä.

”Rekrytointeja suunnittelevien yritysten kannattaa ottaa meihin yhteyttä jo hyvissä ajoin. Yhdessä voimme suunnitella sopivan ajan rekrytointilähetykselle ja valmistautua tulevaan lähetykseen yhteistyössä”, Mäkinen kehottaa.

Lisätietoja ja yhteydenotot:

noora.makinen@te-toimisto.fi
matti.asikainen@te-toimisto.fi
te-live.fi

Teksti: Noora Mäkinen ja Anna Dannenberg
Kuva: Mikko Inkinen


Artikkeli on Neuvokas-jäsenlehdestä. Pääset lukemaan sitä klikkaamalla tästä >